Faültetés a Skanzenben

Az ausztráliai Ian Riseley, a Rotary Club International frissen választott világelnöke a Skanzenben indította útjára világméretű faültetési akcióját.
Szerző: Skanzen 2017. július 07.

Magyarországra látogatott Ian Riseley, a Rotary Club Világelnöke. A Világelnök a szentendrei Skanzenben a magyarországi Rotary Clubok képviselőivel 58 fát ültetett, amelyet a későbbiekben még 1500 fa elültetése követhet majd.

 

Az ausztráliai Ian Riseley, a Rotary Club International frissen választott világelnöke első hivatalos útján érkezett hazánkba. A magyarországi Rotary klubok vezetőivel közösen a Skanzenben indította útjára világméretű faültetési akcióját, amelynek során júliusban 58 fát ültettek.

 

A jövő és jelen találkozása jegyében Ian Riseley, Mészáros Zoltán Kormányzó és a Skanzen vezetője, dr. Cseri Miklós az első elültetett facsemete árnyékában egy időkapszulát helyezett el az utókor számára a magyar Rotary Klubok üzeneteivel. Ezután valamennyi magyarországi - szám szerint 58 - Rotary Klub elültette facsemetéjét. A tervek szerint ez egy Rotary Emlékhely alapját szolgálja majd, amelyet októberben további 1500 fa elültetésekor avatnak fel.

rotary rotary club faültetés


Kapcsolódó cikkek
A Skanzen

Robog a Skanzen!

A ROBOG A SKANZEN utazóprojekttel olyan településekre látogatunk vissza, ahonnan annak idején tárgyi és építészeti emlékeket gyűjtöttünk múzeumunkba.
Tanulás

Év-kör-kép

Az évszakok váltakozása, a gazdasági év munkaalkalmai és a jeles napok szokásai meghatározták a paraszti életmódot. Az évkörnek megfelelően „mindent a maga idejében” végzünk.

Intézményeink