Ferenczy Noémi-díjjal jutalmazták a Skanzen főrestaurátorát

Ferenczy Noémi-díjat nyert Szendrődiné Gombás Ágnes restaurátor-művész.
Szerző: Skanzen 2020. március 16.

Ferenczy Noémi-díjat nyert Szendrődiné Gombás Ágnes restaurátor-művész, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum főrestaurátora. A díj kiemelkedő iparművészeti, ipari tervezőművészeti tevékenység elismeréseként adományozható állami kitüntetés, amelyet a díjazottak március 15-én vehetnek át. A rendkívüli körülmények miatt a díj átadására későbbi időpontban kerül sor.

 

Gombás Ági.jpg

 

Gombás Ágnes 1976-tól dolgozik a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, 1996 óta az intézmény Restaurátor Osztályának vezetője. Munkája során több tízezer műtárgy konzerválását, restaurálását, preventív védelmét látta el. Gyakorló és kutató restaurátori tevékenysége mellett oktatóként az utánpótlásképzésben is aktívan részt vesz.

díj restaurátor


Kapcsolódó cikkek
Szolgáltatások

Rendezvényhelyszínek

Számos zártkörű rendezvénynek adhat helyet a Skanzen. Csapatépítő vagy családi nap, céges rendezvény, konferencia, esküvő esetén is ideális választás lehet múzeumunk.
Látogatás

Tematikus tárlatok

Múzeumunk fontos 20. századi témákat is feldolgoz. A paraszti társadalom felbomlásának, a dél-dunántúli lakosságcserének és a málenkij-robotnak is szenteltünk egy-egy tárlatot.