Díjázták az év tájházvezetőjét

Tisztújító közgyűlését tartotta a Magyarországi Tájházak Szövetsége. Átadták az "Év Tájházvezetője" díjat.
Szerző: Skanzen 2017. április 10.

 

2017. április 8-án megtartotta tisztújító közgyűlését a Magyarországi Tájházak Szövetsége a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban.

 

tajhaz2017.jpg

 

A rendezvényen átadták az idei "Év Tájházvezetője" díjat a kiemelkedő tájházvezetői, hagyományőrző és közösségteremtő munka elismeréseként. A díjat Kulik Melinda történész-néprajzkutató, a szegedi Napsugaras Tájház vezetője nyerte el. A díj nemcsak a fiatal kutatónak és a tájház, mint múzeumi bemutató helyszín, néprajzi gyűjtemény vezetőjének szól, hanem egy olyan szervező egyéniségnek, aki közösségi térré formálta ezt az oktatási helyszínt. A jó tájház nem csupán a múlt emlékeinek felsorolását nyújtja a látogatóknak, hanem a pedagógia, az andragógia, a közművelődés, a népművészeti mesterkedések módszereit ötvözve komplex élményeket teremt, ahol a gyökereit őrző közösség van jelen.

 

A közgyűlésen a szervezet élére ismételten, három évre megválasztották dr. Bereczki Ibolyát, ügyvezető elnök Hegedűsné Majnár Márta lett. Az idén 15 esztendős országos hatókörű civil szervezet megújította Elnökségét és Felügyelő Bizottságát is.

 

Az eseményről képeket itt találhat.

Az idei díjazottról bővebben itt olvashat.

 

További információ

Angeli Adrienn

sajtóreferens

Telefonszám: 36 30 7488547

adrienn.angeli@sznm.hu

 

 

Magyarországi Tájházak Szövetsége tájházszövetség Év tájházvezetője Napsugaras Tájház Kulik Melinda dr. Bereczki Ibolya Hegedűsné Majnár Márta tisztújítás


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Gyermek-élménypontok

Mesekert? Bábszínház? Gyerekgazdaság? Fotóműhely? A gyerekek számára a múzeum igazi játszótérré válhat. Fedezzétek fel együtt, hozd el a családot ebbe a csodavilágba!
Látogatás

Tematikus tárlatok

Múzeumunk fontos 20. századi témákat is feldolgoz. A paraszti társadalom felbomlásának, a dél-dunántúli lakosságcserének és a málenkij-robotnak is szenteltünk egy-egy tárlatot.

Intézményeink