Díjat nyert a Skanzen Demencia Programja

A program a Múzeumpedagógiai Nívódíj Különdíjasa.
Szerző: Skanzen 2020. szeptember 29.

Az ICOM (International Council of Museums - Múzeumok Nemzetközi Tanácsa) Magyar Nemzeti Bizottsága a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Demencia Programját részesítette múzeumpedagógiai elismerésben a szeptember 28-án lezajlott Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón.  A Múzeumpedagógiai Nívódíjjal az innovatív és más múzeumok által is adaptálható múzeumpedagógiai fejlesztéseket jutalmazzák. Négy különdíjat adták át ebben az évben, melyek egyike a Skanzen programja.

  

A Különdíjat Bokonics-Kramlik Márta, a Skanzen Múzeumpedagógiai Osztályának megbízott osztályvezetője vette át a Magyar Nemzeti Galériában tartott díjátadón.

 

Demens program.jpg

 Demes Program foglalkozás

 

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum néhány éve már sikeresen futó programja az időskori demenciával küzdőket célozza meg, és kínál számukra olyan speciális foglalkozást, amely a hazai múzeumi színtéren jelenleg egyedülálló és hiánypótló. A Demencia Program kidolgozói és megvalósítói: Bardócz-Tódor Enikő, Bokonics-Kramlik Márta, Kustánné Hegyi-Füstös Ilona, Molnár József és Szigethy Zsófia, a Skanzen múzeumpedagógus munkatársai.

 

Gratulálunk mindannyiuknak!

 

A Skanzen Demencia Programjáról részletesen itt és a SkanzenBlog cikkében olvashat.

A Múzeumok Őszi Fesztiváljáról és a további díjazottakról itt olvashat. 

díj demencia program múzeumpedagógia


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Határtalan Skanzen

Milyenek voltak 100 éve, az első világháború és a trianoni döntés utáni hétköznapok? Tematikus évünkben ebbe az időbe kalauzoljuk el a látogatókat.