Elhunyt Kallós Zoltán

Fájdalommal értesültünk róla, hogy életének 92. évében elhunyt Kallós Zoltán gyűjtő, kutató, szervező, múzeumalapító, a szó legnemesebb értelmében: tanító.
Szerző: Skanzen 2018. február 16.

Az általa Erdélyben és Moldvában gyűjtött néprajzi, népzenei anyag a mai napig páratlan. Korán felismerte a hagyományos kultúra gyorsuló változását, és életét mintegy küldetésként teljesen a kutatásnak szentelte.

 

Kallos_emlekkep.jpg

 

Kallós Zoltán sok éven át szakmai gondoskodással segítette a Szabadtéri Néprajzi Múzeum munkatársainak tevékenységét. A Skanzen 2015-ben "Indulj el egy úton…" című életmű kiállításon keresztül mutatta be Kallós Zoltán egyedülálló munkásságát, amely vándorkiállításként azóta több erdélyi múzeumban is megtekinthető volt.


Emlékét tisztelettel és szeretettel őrizzük meg.

Kallós Zoltán Erdély kutató


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Skanzen Barangoló

ÚJ! Kölcsönözhető túracsomag a Skanzen felfedezésére - foglalkoztató füzettel, kiegészítő játékokkal kedveskedünk a legkisebbeknek!
Látogatás

Tematikus tárlatok

Múzeumunk fontos 20. századi témákat is feldolgoz. A paraszti társadalom felbomlásának, a dél-dunántúli lakosságcserének és a málenkij-robotnak is szenteltünk egy-egy tárlatot.
Látogatás

Gyermek-élménypontok

Mesekert? Bábszínház? Gyerekgazdaság? Fotóműhely? A gyerekek számára a múzeum igazi játszótérré válhat. Fedezzétek fel együtt, hozzátok el a családot ebbe a csodavilágba!

Intézményeink