TÁNCHÁZAK, TÁNCTÁRGYAK

A táncházmozgalom 1972. május 6-án született, a Liszt Ferenc-téri Könyvklubban, a mai Írók Boltjában. Az 50. évforduló alkalmából a Skanzen közösségi gyűjtést és kiállítást szervez.
Szerző: 2022. április 21.

tanchaz1.jpg
Az 50. évforduló alkalmából, a válaszúti Kallós Zoltán Alapítvány és az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány közös szervezésében, május 7. és 8. között Szék községben megnyílik az első Széki Szabadegyetem, amelyen a szakmai fórumok és előadások mellett természetesen a tánc és a jókedv sem maradhat el.

50 év emlékei – ossza meg velünk, megosztjuk mindenkivel

tanchaz2.jpg

Az eseményen a Szabadtéri Néprajzi Múzeum közösségi kiállítást szervez, amelyet a táncházmozgalommal kapcsolatos személyes emlékekből állít össze.

Arra kérünk mindenkit, akinek van a birtokában táncházas

-> tárgy

-> fotó

-> történet

A linkre kattintva tudja megosztani velünk! 

 

További információ és kapcsolatfelvétel: tanchaz50.skanzen@gmail.com

 


tanchaz3.jpg

Fotók:
Fortepan / Szalay Zoltán
A fotók a Liszt Ferenc téri Könyvklubban (ma Írók Boltja), az első budapesti táncházban készültek 1972. május 6-án. A képeken többek között Sebő Ferenc, Halmos Béla és Éri Péter népzenészeket, valamint Korniss Péter fotóművészt, Novák Ferenc koreográfust, Borbély Jolán etnográfust és Csoóri Sándor költőt fedezhetjük fel.

tanchaz4.jpg

 

táncház táncházmozgalom


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Legyél a Skanzen Vonat önkéntese

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum önkéntes programja EGYEDÜLÁLLÓ, INGYENES képzési lehetőséget kínál a vasút és a régmúlt kedvelőinek. A jelentkezők a tanfolyam sikeres elvégzése...
Látogatás

A test határai

2020-ban Határtalan Skanzen címmel tematikus évet rendeztünk, amely sok szempontból járta körbe a határ kérdését. Idén tovább bővítettük a témakört, és új időszaki...