Megújul a Skanzen tanyája

Terveink szerint 2024 is a továbbfejlődésről, fejlesztésekről szól majd. Ennek egyik első állomása a Nagykunsági állattartó tanya megújítása lesz, amely az átalakítás alatt nem fogad látogatókat.
‘24 / 01 / 11

Az alföldi tanyavilágot az 1970-es évekre szinte maradéktalanul felszámolták, így a tanyákra jellemző épületeket Vargha László építész 1930-as évek végén készített felmérései, rajzai alapján rekonstruáltuk. Az itt található kiállítás 1996-ban nyílt meg, elsődleges célja – a tájegységre jellemző állat- és növényfajok megismertetése mellett - a tanyasi élet hétköznapjainak bemutatása volt.

Azonban 27 év elteltével, ahogyan azt más múzeumi interpretációk esetében is tapasztaljuk, a látogatóknak már másfajta élményekre és olyan ismeretekre van igénye, amelyek a ma és a jövő kihívásaira is választ adnak. Így az európai trendeknek megfelelően a Nagykunsági állattartó tanya új koncepció alapján gyökeresen alakul át, és egy olyan fenntarthatósági pont lesz, ahol a látogatók a falusi életből megszerzett tudást adaptálhatják majd saját, akár ökotudatosabb hétköznapjaikhoz.

A megújított épületcsoport és kiállítás előreláthatóan 2024. III. negyedévétől lesz újra látogatható.

2000 Szentendre, Sztaravodai út 75.

latogato@skanzen.hu

Március 28. - november 1. 9:00-17:00

06 26/502-537

Fenntartó
Intézményeink
Projektjeink
Támogatóink
Ez az oldal Teljesítmény sütiket használ a jobb böngészési élmény biztosítása érdekében. A webhely használatának folytatásával elfogadja ezeket a sütiket.