Bábszínház

Szerző: 2016. április 21.

Egy bábszínház, ahol nemcsak néző lehetsz

 

Milyen lehet egy valódi, óriási paraván mögött, igazi bábokkal, akár egy egész pajtányi nézőseregnek játszani?

skanzen_babszinhaz_3.jpg
 

Úgy gondoltuk, megvalósítjuk sok-sok gyerek (és sok szülő gyerekkori) álmát, és létrehozunk egy helyet igazi felszereléssel, ahol nemcsak nézni lehet, mi történik a színpadon, hanem mindenki eljátszhatja kedvenc meséit, vagy szabadon engedheti fantáziáját, és új történeteket, kacagtató vagy szívhez szóló jeleneteket játszhat el.

 

A bábszínházzá átalakított fertőrákosi pajtában gazdag bábkészlet, színes hátterek, zajkeltő eszközök, színpadra átírt mesék forgatókönyvei várják a családokat, baráti társaságokat, iskolai csoportokat, hogy Vitéz Lászlóként serpenyővel náspángolják el a csúnya ördögöt, királyfiként megmentsék az elrabolt királylányt a sárkánytól, vagy csak egy jót bohóckodjanak a paraván mögött a különféle bábkarakterek bőrébe bújva.

skanzen_babszinhaz_4.jpg 

A tágas, mégis kuckós pajtában kényelmes ülőalkalmatosságokon ejtőzhet a közönség, amíg a színpadon zajló kalandokat figyeli.

A pajta két oldalán sorakozó öreg ajtók kulcslyukain bekukucskálva különféle bábtípusokat ismerhetnek meg a kíváncsi látogatók.

bábszínház gyerek bábszínház


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Gyermek-élménypontok

Mesekert? Bábszínház? Gyerekgazdaság? Fotóműhely? A gyerekek számára a múzeum igazi játszótérré válhat. Fedezzétek fel együtt, hozd el a családot ebbe a csodavilágba!
Látogatás

Élő Történelem

A Skanzen idei szezonjának egyik fő látványosságával, az Élő Történelemmel invitálja a látogatókat a múzeumba a nyári szezonban.