Kisbolt

Szerző: 2016. április 15.

 

Klein Mózes igazi szatócsboltjával szemben, a kővel kirakott tér túloldalán kapott helyett a gyerekek szatócsboltja, a Kisbolt. Klein Mózesnél rá lehet csodálkozni, mennyire más volt régen egy üzlet, ahol még boltos szolgálta ki a pult mögül a vásárlókat, a Kisboltban viszont kézbe foghatóak, odébb rakhatóak, megszagolhatóak, megtapasztalhatóak a dolgok.

 

wersgdhtzj.jpg 

 

Bárki eljátszhatja a boltost a gyerekekre méretezett pult mögött, kihúzhatja az izgalmas árucikkeket rejtő fiókokat, megemelheti a liszteszsákot, beletúrhat a babba, beleszippanthat a fűszerek rekeszeibe. A bevásárlókocsihoz és előrecsomagolt termékekhez szokott kis vásárlók számára itt bizony kézzel hajtogatott papírstanicliba kerül a gondosan kimért áru, és nem elektromos kassza adja a blokkot, hanem a homlokát ráncolva számolgató játszótársuk. Itt nem nyűg, hanem játék megtanulni, hány deka is egy kiló, belefér-e vajon öt deci petróleum a literes üvegbe, és mennyibe kerül három szem árpacukor, ha szemenként egy garas az ára.

gyerek skanzen játék bolt kisbolt


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Élő Történelem

A Skanzen idei szezonjának egyik fő látványosságával, az Élő Történelemmel invitálja a látogatókat a múzeumba a nyári szezonban.
Látogatás

Aktív helyszínek

Miként élték mindennapjaikat a paraszti világban a házak egykori lakói? Fedezze fel a korabeli mindennapokat aktív helyszíneink segítségével!