Kisbolt

Szerző: 2016. április 15.

 

Klein Mózes igazi szatócsboltjával szemben, a kővel kirakott tér túloldalán kapott helyett a gyerekek szatócsboltja, a Kisbolt. Klein Mózesnél rá lehet csodálkozni, mennyire más volt régen egy üzlet, ahol még boltos szolgálta ki a pult mögül a vásárlókat, a Kisboltban viszont kézbe foghatóak, odébb rakhatóak, megszagolhatóak, megtapasztalhatóak a dolgok.

 

wersgdhtzj.jpg 

 

Bárki eljátszhatja a boltost a gyerekekre méretezett pult mögött, kihúzhatja az izgalmas árucikkeket rejtő fiókokat, megemelheti a liszteszsákot, beletúrhat a babba, beleszippanthat a fűszerek rekeszeibe. A bevásárlókocsihoz és előrecsomagolt termékekhez szokott kis vásárlók számára itt bizony kézzel hajtogatott papírstanicliba kerül a gondosan kimért áru, és nem elektromos kassza adja a blokkot, hanem a homlokát ráncolva számolgató játszótársuk. Itt nem nyűg, hanem játék megtanulni, hány deka is egy kiló, belefér-e vajon öt deci petróleum a literes üvegbe, és mennyibe kerül három szem árpacukor, ha szemenként egy garas az ára.

gyerek skanzen játék bolt kisbolt


Kapcsolódó cikkek
Tanulás

Irodalmi tábor nagyoknak

Különleges napközis táborral várja az idén 50 éves Skanzen a 9-14 éveseket. Molnár Krisztina Rita, a Skanzen mesekönyvének írója Raffai Péterrel tartja idei irodalmi táborunkat.