Skanzen mesekönyv

Egy eltévedt ikerpár kalandjai a Skanzenben - Molnár Krisztina Rita tollából.
Szerző: 2016. április 15.

Ugye nektek is hiányzik a nyár? Mákszemmel és Gubóval télen is elkalandozhattok a szabadtéri múzeumba! A Skanzenben játszódó mesekönyv ideális ajándék lehet a karácsonyfa alá.

 

Makszem_es_Gubo_a_fa_allatt_Skanzen_mesekönyv.jpg

 

A Skanzen mesebeli környezete újabb kötet írására ihlette a nagy sikerű Maléna kertje íróját, Molnár Krisztina Ritát, így született meg a Mákszem és Gubó eltűn(őd)ik című meseregény.

 

A könyvben a főszereplő ikerpár a múzeum álomszerű csodavilágában indul kalandokra, melyek során többek kiderül, boszorkány-e valójában Telihold néni, mit tud az Illatos lányka, ki az a Mitmitke, és ki nyivákol a vízimolnár padlásán.

 

A mesét 8-12 éves gyerekeknek ajánljuk, akik a Skanzenben végigbóklászhatják Mákszem és Gubó kalandjainak útvonalát: belehuhoghatnak a félelmetes léleklyukba, felfedezhetik a különös szatócsboltot, megkóstolhatják Telihold néni gyógyteáit vagy a mesebeli pogácsát, megtanulhatják a vízimolnártól a bűvös mondókát, megsimogathatják a viháncoló Mákost és Gubát, a Skanzen pulijait, szusszanhatnak egyet a zakatoló Békán ülve, ahogy a mese főszereplői tették.

 

 skanzen_makszem_es_gubo_2.jpg

 

Az elbűvölő illusztrációkat Schall Eszter készítette, aki többek között Janikovszky Éva és Nemes Nagy Ágnes legendás gyerekkönyveinek újabb kiadásait is illusztrálta.

 

“A jó mesék nemcsak a csodák birodalmát nyitják meg a gyerekek előtt, hanem útravalóul is szolgálnak számukra. Molnár Krisztina Rita meséje igazi hamuban sült pogácsa: olyan világot idéz, amelyben régi mesteremberek tudása elevenedik meg azzal a céllal, hogy a mai gyerekeknek is hasznára váljék. A mese kíváncsi és bátor ikerpár hőse, Mákszem és Gubó kalandos utat járnak be a Skanzenben, melynek során egy másik valóságsíkot és önmagukat is mélyebben megismerik. A történetet azoknak ajánlom, akik nem félnek a látható dolgok mögött rejlő titkokat megismerni. “

                                                                                                  Boldizsár Ildikó (meseterapeuta)

 

Ajánlott korosztály: 8-12 éves

Megvásárolható: Szentendrén, a Skanzen-házban (2000 Szentendre, Malom u. 2.) vagy online a Bookline oldalán.

 

Olvasd el, mit írtak az üveghegy.com-on a könyvről!

OLVASS BELE  A KÖNYVBE!

Töltsd le a mesekönyvhöz kapcsolódó színezőket!

Mákszem és Gubó eltűn(őd)ik mesekönyv gyerekkönyv Molnár Krisztina Rita


Kapcsolódó cikkek
Szolgáltatások

Csapatépítés

Csapatélményt, kreativitást és játékos szórakozást ígér mindenkinek útvesztőkkel, rejtélyekkel, kalandokkal teli outdoor csapatépítő programunk.

Intézményeink