Új gyermek-élménypontok a Skanzenben

Szerző: 2016. április 15.

Hogy kerül a csizma az asztalra,
avagy a Skanzen gyerekbarát oldala

 

Élménypontok gyerekeknek? Egy népi építészettel és életmóddal foglalkozó múzeumban? Hogy jön ez ide?

 

Mi, skanzenesek már évtizedek óta azon dolgozunk, hogy ezt a hihetetlen tárgyi örökséget és tudást felhalmozó múzeum ne csak naftalinba tett tárgyak sokaságából és száraz tudományos szakkönyvekből álljon, hanem egy olyan hely legyen, ahol jó lenni. Mi a tudást nemcsak megőrizni akarjuk, hanem tovább is szeretnénk adni, de úgy, hogy befogadható, érdekes, emlékezetes legyen.

skanzen_gyerekeke_1.jpg

A népi kultúra ismerete nem valami öncélú tudás. Gyökereket, identitást ad, ami kapaszkodót nyújt a mai gyorsan változó világban, ezáltal segít felvértezni gyerekeinket a megpróbáltatásokkal szemben. Hiszünk abban, hogy a családdal töltött idő, az örömteli együttlétek, az igényesen eltöltött szabadidő meghatározó a gyerekek fejlődése szempontjából, ezért fontosnak tartjuk, hogy olyan közeget biztosítsunk a családok számára, ahol élményekkel, tudással gazdagodhatnak, ahová felnőtt és gyerek számára is öröm eljönni.

skanzen_gyerekeke_2.jpg

A már működő, úgynevezett élő múzeumi helyszíneink mellé – ahol kicsik-nagyok kipróbálhatják a cipósütést, a gyertyamártást, elleshetik a füvesasszonyunktól a gyógyteák kotyvasztását, felfedezhetik a vízimalmot működés közben, kötelet verhetnek, bőrműveskedhetnek vagy hagyományos konyhatitkokat leshetnek el - most új élménypontok sorakoznak fel, hogy még izgalmasabb legyen a gyerekek számára is a látogatás.

 

Mesekert? Bábszínház? Gyerekgazdaság? Fotóműhely? Kisbolt? Csodacsűr?

 

Kattints ide a részletekért, és hozd el a családot ebbe a csodavilágba!

 

 

Az új élménypontokat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával hoztuk létre.

A projekt száma: NKA 3508/01322

gyermek-élménypontok élmény szabadidő játszótér hagyomány


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Élő Történelem

A Skanzen idei szezonjának egyik fő látványosságával, az Élő Történelemmel invitálja a látogatókat a múzeumba a nyári szezonban.