Mádi borozó

A Felföldi mezővárosba betérő múzeumlátogatók kedvenc pihenőhelye a kereskedőház pincéjében található Mádi borozó.
Szerző: Skanzen 2017. november 02.

skanzen_madiborozo.jpg

Az egyedülálló szőlő- és borkultúra városképző tényezővé vált az egykori felföldi mezővárosok esetében. Így Felföldi mezőváros tájegységünkben pince és borozó is helyet kapott, melyben Magyarország különböző bortermelő régióiból származó borokból, üdítőkből, kávéból összeállított itallappal várjuk a betérő vendégeket. A Mádi lakóházhoz tartozó pincében fogadóhelyiséget üzemeltetünk. Érdemes beljebb térni itt is: a pincehelyiség hátsó termében még többet megtudhatunk a bor- és kocsmakultúráról egy ehhez kapcsolódó kiállítás segítségével.

 

Skanzen


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Tematikus tárlatok

Múzeumunk fontos 20. századi témákat is feldolgoz. A paraszti társadalom felbomlásának, a dél-dunántúli lakosságcserének és a málenkij-robotnak is szenteltünk egy-egy tárlatot.
Látogatás

Gyermek-élménypontok

Mesekert? Bábszínház? Gyerekgazdaság? Fotóműhely? A gyerekek számára a múzeum igazi játszótérré válhat. Fedezzétek fel együtt, hozd el a családot ebbe a csodavilágba!
Tanulás

Év-kör-kép

Az évszakok váltakozása, a gazdasági év munkaalkalmai és a jeles napok szokásai meghatározták a paraszti életmódot. Az évkörnek megfelelően „mindent a maga idejében” végzünk.

Intézményeink