Skanzen - Skanzen Pékség 

Skanzen Pékség

Egy kis harapnivaló az útra? Vagy egy igazi, kemencében sült, kovászolt kenyér otthonra? Pékségünk helyben készült termékeivel a múzeum egyik kedvelt pontja.
Szerző: Skanzen 2017. november 02.

skanzen_pekseg_aprosutemeny.jpg

Kóstolja meg a Skanzen pékségben sült finomságokat! 

 

A hagyományokhoz híven adalékanyagok nélkül készülnek termékeink. A kenyér kovásszal sül, és frissen kerül ki naponta a kemencéből, kellemes illatot árasztva ezzel az Alföldi mezőváros tájegységben sétáló látogató számára. Pogácsák, fehér, teljes kiőrlésű és rozsos kenyerek, cipók, édes sütemények sorakoznak a polcokon, amelyek Vasvári László asztalosmester keze munkáját őrzik 1947-ből. Magát a pékséget az 1940-es évektől 1998-ig működő, helyben pusztulásra ítélt Máté Ernő-féle pékség áttelepítésével sikerült megőrizni. A hátsó rész a pék műhelye, itt sülnek ma is a finomságok a két sütőterű, akácfa tüzelésű kemencében.

Az itt sült termékekkel Szentendre belvárosában is találkozhat, a Skanzen-Házban.
(2000 Szentendre, Malom u. 2.)

Skanzen Pékség pékség péksütemények pogácsa kenyér étkezés vásárlás


Kapcsolódó cikkek
Szolgáltatások

Turisztikai programok

Szeretne kóstolót kapni Magyarországból? Ízletesen és élményszerűen mutatjuk be hazánk értékeit. Tekintse meg a szentendrei Skanzen turisztikai ajánlatait!
Látogatás

Gyermek-élménypontok

Mesekert? Bábszínház? Gyerekgazdaság? Fotóműhely? A gyerekek számára a múzeum igazi játszótérré válhat. Fedezzétek fel együtt, hozzátok el a családot ebbe a csodavilágba!

Intézményeink