Skanzen Pékség

Egy kis harapnivaló az útra? Vagy egy igazi, kemencében sült, kovászolt kenyér otthonra? Pékségünk helyben készült termékeivel a múzeum egyik kedvelt pontja.
Szerző: Skanzen 2017. november 02.

skanzen_pekseg_aprosutemeny.jpg

Kóstolja meg a Skanzen pékségben sült finomságokat! 

 

A hagyományokhoz híven adalékanyagok nélkül készülnek termékeink. A kenyér kovásszal sül, és frissen kerül ki naponta a kemencéből, kellemes illatot árasztva ezzel az Alföldi mezőváros tájegységben sétáló látogató számára. Pogácsák, fehér, teljes kiőrlésű és rozsos kenyerek, cipók, édes sütemények sorakoznak a polcokon, amelyek Vasvári László asztalosmester keze munkáját őrzik 1947-ből. Magát a pékséget az 1940-es évektől 1998-ig működő, helyben pusztulásra ítélt Máté Ernő-féle pékség áttelepítésével sikerült megőrizni. A hátsó rész a pék műhelye, itt sülnek ma is a finomságok a két sütőterű, akácfa tüzelésű kemencében.

Az itt sült termékekkel Szentendre belvárosában is találkozhat, a Skanzen-Házban.
(2000 Szentendre, Malom u. 2.)

Skanzen Pékség pékség péksütemények pogácsa kenyér étkezés vásárlás


Kapcsolódó cikkek
Fedezze fel online

Skanzen App

Járja be Magyarország legnagyobb szabadtéri múzeumát a Skanzen telefonos alkalmazása segítségével! Online térkép, tematikus túrák, kiállításvezető, játék és sok más egy helyen.
Látogatás

Skanzen Futóbérlet

Kapcsolódjon ki aktívan a Skanzenben! Nem mindennapi, természetvédelmi területen, 100-200 éves épületek között, biztonságban sportolhat, futhat a Skanzenben. Nevezzen be egy körre!
Tanulás

Témanapok

Több osztály számára foglalható foglalkozások az év-kör különböző időszakához, jeles napjaihoz kapcsolódóan.