Skanzen Pékség

Egy kis harapnivaló az útra? Vagy egy igazi, kemencében sült, kovászolt kenyér otthonra? Pékségünk helyben készült termékeivel a múzeum egyik kedvelt pontja.
Szerző: Skanzen 2017. november 02.

skanzen_pekseg_aprosutemeny.jpg

Kóstolja meg a Skanzen pékségben sült finomságokat! 

 

A hagyományokhoz híven adalékanyagok nélkül készülnek termékeink. A kenyér kovásszal sül, és frissen kerül ki naponta a kemencéből, kellemes illatot árasztva ezzel az Alföldi mezőváros tájegységben sétáló látogató számára. Pogácsák, fehér, teljes kiőrlésű és rozsos kenyerek, cipók, édes sütemények sorakoznak a polcokon, amelyek Vasvári László asztalosmester keze munkáját őrzik 1947-ből. Magát a pékséget az 1940-es évektől 1998-ig működő, helyben pusztulásra ítélt Máté Ernő-féle pékség áttelepítésével sikerült megőrizni. A hátsó rész a pék műhelye, itt sülnek ma is a finomságok a két sütőterű, akácfa tüzelésű kemencében.

Az itt sült termékekkel Szentendre belvárosában is találkozhat, a Skanzen-Házban.
(2000 Szentendre, Malom u. 2.)

Skanzen Pékség pékség péksütemények pogácsa kenyér étkezés vásárlás


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Gyermek-élménypontok

Mesekert? Bábszínház? Gyerekgazdaság? Fotóműhely? A gyerekek számára a múzeum igazi játszótérré válhat. Fedezzétek fel együtt, hozd el a családot ebbe a csodavilágba!
Szolgáltatások

Csapatépítés

Csapatélményt, kreativitást és játékos szórakozást ígér mindenkinek útvesztőkkel, rejtélyekkel, kalandokkal teli outdoor csapatépítő programunk.

Intézményeink