Felhők között

Az Ünnepi Könyvhétre érkezett meg a Skanzen legújabb kiadványa, Weinstock Ernő első világháborós fotóalbumát bemutató Felhők között című könyv.
Szerző: 2021. október 06.
felhok_kozott1.jpg
A könyvet Weinstock Ernő – akinek fotóműterme a Mádi kereskedő házunk második házrészében található – páratlan I. világháborús albuma alapján állította össze Sári Zsolt, múzeumunk általános főigazgató-helyettese. A Felhők között címmel megjelent kiadvány átfogóan mutatja be a 100 évvel ezelőtti korszakot a fényképezés és háború kapcsolatától kezdve, Weinstock Ernő életrajzán keresztül, a Császári és Királyi Légierő bemutatásán át, egészen az eredeti albumban található 377 fotóig. Weinstock alaposan dokumentálta háborús éveit, szinte egyedülálló módon egyszerre készített légifelvételeket, frontvonalról fotókat, katonaportrékat és örökítette meg a hátország életképeit.
A könyv a Skanzen portékaboltjában már kapható, és reményeink szerint hamarosan megtalálható lesz a nagyobb könyvkereskedői hálózatok kínálatában is.
felhok_kozott2.jpg
Weinstock világháború fotóalbum


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Skanzen Kártya

Váltson Skanzen kártyát, hogy egész évben ingyen látogathassa a Skanzent, és élvezze a Skanzen Kártyához kapcsolódó további előnyöket!
Tanulás

ÚJ! Faműves tábor 2022

Faműves nyári tábor - először a Skanzen történetében! Várjuk a fát és az alkotást kedvelő felnőtteket és nagyobbacska gyerekeket! Ismerkedjünk meg a fával közösen, és...