Közlekedés a Skanzenben

A Skanzen 60 hektáros területét több közlekedési eszköz segítségével is bebarangolhatja. A Skanzen Vonat óránként indul a bejárati épülettől és szeli át a múzeumot, de bérelhet kerékpárt és rollertis, melyekkel szabadon barangolhat a múzeumban.
Szerző: 2015. szeptember 10.

A Skanzen területén több közlekeédi eszközt is lehetősége van kipróbálni, a hagyományos lovas kocsitól a motorizált Skanzen Vonatig.

 

Skanzen Vonat
Korhű öltözetben dolgozó masiniszta és kalauz irányításával járja be a múzeumot a Skanzen Vonat a bejárati épülettől a Néprajzi Látványtárig és vissza. A legfeljebb 15 km/h sebességgel közlekedő motorkocsi fél óra alatt teszi meg az utat 60 utasával. Európa leghosszabb, normál nyomtávú múzeumi sínpályáján végighaladó vonat öt megállójából valamennyi tájegység könnyen megközelíthető. A Vonat 10:00 és 17:00 óra között folyamatosan közlekedik a Vasútállomás és a Néprajzi Látványtár között. A vonatok követési ideje utasforgalomtól függően 20-30 perc.
Skanzen Vonatjegy: 500 Ft, ami egész napra érvényes.
Felhívjuk Látogatóink figyelmét, hogy
- a síneken tartózkodni tilos
- a Skanzen Vonat közlekedési ideje utasforgalomtól függően változhat
- a Vonaton egy időben 3 babakocsi vagy 2 kerekesszék fér el
- a vonat mindkét végállomásán kötelező az utasoknak leszállni

Menetrend, Skanzen Vonat közlekedése

2016. április: minden pénteken, szombaton és vasárnap

2016. május 1-június 19. közötti időszakban: minden kedden, szerdán, csütörtökön, pénteke, szombaton, vasárnap

2016. június 23-augusztus 31. közötti időszakban: minden csütörtökön, pénteken, szombaton, vasárnap

2016. szeptember 1-október 30. közötti időszakban: minden pénteken, szombaton és vasárnap

 

Skanzen Bringa
4 gyermek és 16 felnőtt bickli - köztük 4 gyermeküléssel ellátva - bérelhető a Skanzen Bejárati épületében. A Skanzen Bringák hagyományos kontrafékes kerékpárok, melyet keddtől vasárnapig 09:00 és 16:00 óra között lehet igénybe venni.
Skanzen Birnga bérlés egész napra 600 Ft/ bicikli.

 

Skanzen Roller
14 éven felüliek számára Skanzen roller bérelhető az információ pultnál, melynek napi bérleti díja 600Ft. A Skanzen Rollereket keddtől vasárnapig 09:00 és 16:00 óra között lehet igénybe venni.
Skanzen Roller bérleti díja egész napra 600Ft/roller.

skanzen_szeker.jpg 

ÚJDONSÁG! Skanzen Szekér
Óvodás és kisiskolás gyerekek számára kisszekér bérelhető a Bejárati épület információs pultjánál. A szekér ülésekkel ellátott, így akár négy gyermek is beleülhet. Maximum terhelhetősége 150kg.  A Skanzen Szekereket keddtől vasárnapig 09:00 és 16:00 óra között lehet igénybe venni.

Skanzen Szekér bérleti díja egész napr 900Ft/szekér.

Skanzen Vonat Skanzen Bringa lovaskocsi roller közlekedési eszközök a Skanzenben bérelhető bicikli


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Skanzen 50 kiállítás

Skanzen 50 címmel nyílt kiállítás a Skanzen Galériában. A rendhagyó múzeumtörténeti kiállítás a Szabadtéri Néprajzi Múzeum 50 éves múltját, jelenét és jövőjét villantja fel.