Kutyakódex

Gyakori látogatói kérdésre válaszolva néhány hasznos tudnivaló arról, hogyan lehet kutyával látogatni szabadtéri múzeumunkat. Kutyakódex gazdiknak!
Szerző: Skanzen 2018. március 29.

Be szabad-e jönni kutyával a múzeumba?

A Skanzen gyönyörű természeti környezete, a csend, a nyugalom, és a tágas zöldterületek sok gazdit vonzanak kutyáikkal. Múzeumunk továbbra is szeretettel várja őket, hiszen célunk, hogy aki szeretne, kikapcsolódásra találjon, ami nem csak tartalmas, de igazi feltöltődést is kínál a dolgos hétköznapok után. 

 

 kutya-a-skanzenben.jpg

 

A múzeumnak tényleg van parkja?

Igen, a múzeum nem csak épületegyüttesekből, hanem azokat körülölelő hatalmas zöld felületekből áll. A teljes múzeum területe 60 hektár, így számos felfedezésre váró helyet ígér a kutyáknak, akik számára igazi kaland lehet egy múzeumi túra. A múzeum egésze a Duna-Ipoly tájvédelmi körzet része, tehát védett övezet és különös odafigyelést kíván. Közös érdekünk, hogy megőrizzük környezetünk tisztaságát és ezt kérnénk azoktól a gazdiktól is, akik kutyájuk társaságában lépnek be a szabadtéri kiállítás területére.

 

Mit érdemes tudni, ha kutyával érkezünk?

Néhány szabályt azért nem árt, ha betartunk, hogy más is ugyanúgy élvezhesse a múzeum látogatását. Ezért összeállítottunk egy kutyakódexet a gazdik számára.

 

A Skanzen Kutyakódexe

 

♦ Belépés ebeknek

Kutyáknak a belépés ingyenes, a közlekedés lehetőleg a gazdival együtt, a főbejáraton keresztül történjen.

 

♦ A kutya felszerelése

A kutyák az ebtartási szabályoknak megfelelően pórázzal, szájkosárral hozhatók csak be a múzeum területére. Gyakori látogatói kérdésre válaszolva: Kérjük, ebben a kutya mérete és természete ne legyen befolyásoló tényező, tartsuk tiszteletben a többi látogató biztonságát!

 

♦ Tisztaság mindenek előtt

A kutyapiszok eltakarítása a gazdi felelőssége (gondoljon a gyerekekre!).

 

♦ A kutya és a kiállítás

Kérjük, ne tegye a kutyát a kiállítás részévé. Ebek számára az épületekbe tilos a belépés, de reméljük, az óriási zöld területek kárpótolják őket ezért a kellemetlenségért.

 

♦ Egyéb állatok

Az állattartó tanyát kérjük, lehetőleg ne közelítsék meg a kutyusokkal az állatok nyugalmára való tekintettel.

 

Köszönjük a házszabályok betartását és kellemes látogatást kívánunk kutyáknak, gazdiknak egyaránt!

 

Örömmel vesszük, ha látogatásukat megörökítik és a közösségi média felületein #szentendreiskanzen vagy #kutyabaratmuzeum hashtaggel megosztják.

 

További kérdések esetén elérhetőségünk:

+36 (26) 502 537

latogato@sznm.hu

kutya eb kutyák ebek házszabály kutyatartás póráz nyakörv gazdik


Kapcsolódó cikkek
Fedezze fel online

Skanzen App

Járja be Magyarország legnagyobb szabadtéri múzeumát a Skanzen telefonos alkalmazása segítségével! Online térkép, tematikus túrák, kiállításvezető, játék és sok más egy helyen.
Szolgáltatások

Turisztikai programok

Szeretne kóstolót kapni Magyarországból? Ízletesen és élményszerűen mutatjuk be hazánk értékeit. Tekintse meg a szentendrei Skanzen turisztikai ajánlatait!