Skanzen mesekönyv - Molnár Krisztina Rita: Mákszem és Gubó eltűn(őd)ik

Megjelent a Skanzen mesekönyve! Egy vidám mesével lepi meg a Skanzen a gyerekeket. A nagy sikerű Maléna kertje szerzőjének tollából született meg Mákszem és Gubó története, ami sok izgalmat tartogat a kis olvasóknak. Kapható a Skanzen boltjaiban és a nagyobb könyvesboltokban.
Szerző: 2015. november 18.

Jó hír Maléna-rajongóknak: már a nagyobb könyvesboltok polcain van Molnár Krisztina Rita, a nagy sikerű Maléna kertje írójának legújabb gyerekkötete, a Mákszem és Gubó eltűn(őd)ik.

A könyvet a szentendrei Skanzen mesebeli környezete ihlette; a főszereplő ikerpár a múzeum álomszerű csodavilágában indul kalandokra, melyek során többek kiderül, boszorkány-e valójában Telihold néni, mit tud az Illatos lányka, ki az a Mitmitke, és ki nyivákol a vízimolnár padlásán.

A mesét 8-12 éves gyerekeknek ajánlja a szerző, akivel a Skanzenben az év folyamán többször is találkozhatnak az olvasók.

A jó mesék nemcsak a csodák birodalmát nyitják meg a gyerekek előtt, hanem útravalóul is szolgálnak számukra. Molnár Krisztina Rita meséje igazi hamuban sült pogácsa: olyan világot idéz, amelyben régi mesteremberek tudása elevenedik meg azzal a céllal, hogy a mai gyerekeknek is hasznára váljék. A mese kíváncsi és bátor ikerpár hőse, Mákszem és Gubó kalandos utat járnak be a Skanzenben, melynek során egy másik valóságsíkot és önmagukat is mélyebben megismerik. A történetet azoknak ajánlom, akik nem félnek a látható dolgok mögött rejlő titkokat megismerni.
Boldizsár Ildikó meseterapeuta

 

makszem_es_gubo_eltunodik_1.jpg 

 

A mesekönyv megvásárolható a Skanzenben és az ország minden nagyobb könyvesboltjában.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Olvasson bele a könyvbe!

 

 

 

mesekönyv Molnár Krisztina Rita Schall Eszter Maléna kertje Skanzen mesekönyv gyerekkönyv


Kapcsolódó cikkek
Tanulás

Irodalmi tábor nagyoknak

Különleges napközis táborral várja az idén 50 éves Skanzen a 9-14 éveseket. Molnár Krisztina Rita, a Skanzen mesekönyvének írója Raffai Péterrel tartja idei irodalmi táborunkat.