1967-es tárgyakat, emlékeket gyűjtünk!

Nagyszabású kiállítás nyílik idén a Skanzen 50. születésnapja alkalmából.
Szerző: 2016. október 13.

1967-ben – amikor Gabriel García Marquez papírra vetette Száz év magány című regényét, a cannes-i filmfesztiválon a legjobb rendezés díját Kósa Ferenc a Tízezer nap című filmjéért nyerte, a budapesti házibulikban az Illés együttes Ezek a fiatalok című bakelitjét játszották – megkezdődött Szentendrén a Szabadtéri Néprajzi Múzeum kialakítása. Bizony, idén 50 éves a Skanzen!

 

67targygyujtes.jpg

 

Az ötvenedik születésnap alkalmából ünnepi programok egész sorával készülünk 2017-re. A talán leginkább várt attrakció egy 67-es életmódkiállítás lesz, ahol felidézzük, hogyan éltek, mit olvastak, hogyan öltözködtek, mivel játszottak, mivel közlekedtek az emberek a Skanzen születésének évében, 1967-ben.

Látogatóinktól is várjuk azokat a személyes történeteket, emlékeket, amelyeket 1967-ről saját életükből őriznek, legyen szó egy kedvenc tárgyról, egy meghatározó eseményről, vagy bármilyen más fontos momentumról.

A tárgyról készült vagy emléket megörökítő fotót, filmfelvételt, a személyes történeteket 2017. január 31-ig várjuk a skanzen67@gmail.com címre.

 

gyűjtés kiállítás Skanzen 50 50 éves születésnap


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Élő Történelem

A Skanzen idei szezonjának egyik fő látványosságával, az Élő Történelemmel invitálja a látogatókat a múzeumba a nyári szezonban.
Tanulás

Irodalmi tábor nagyoknak

Különleges napközis táborral várja az idén 50 éves Skanzen a 9-14 éveseket. Molnár Krisztina Rita, a Skanzen mesekönyvének írója Raffai Péterrel tartja idei irodalmi táborunkat.