Az Év Helyszíne szavazás nyertesei

Ezek voltak a legnépszerűbb Skanzenes helyszínek 2017-ben. Ismerje meg Ön is őket!
Szerző: Skanzen 2017. november 20.

A 2017-es szezon zárásakor hirdettük meg az ÉV HELYSZÍNE látogatói szavazást, melyben arra voltunk kíváncsiak, melyik múzeumi helyszín nyerte el a leginkább látogatóink tetszését.

 

Egy online kérdőív segítségével bárki leadhatta szavazatát, és meg is indokolhatta azt. Eszerint a látogatók legkedveltebb helyszíne 2017-ben a Bagladi Lakóházban működő Dédanyáink konyhatitkai nevű helyszín, valamint az Őcsényi lakóház és az ott folyó Sárközi gyöngyfűzés aktív helyszíne volt.

MEGOSZTOTT I. HELYEZETT
Dédanyáink konyhatitkai (Bagladi lakóház, Nyugat-Dunántúl tájegység)

Ebben a házban szezonális kóstolókkal várjuk évről évre a látogatókat. Itt ismerhetjük meg a tartósítás jól bevált módszereit - mesterséges anyagok nélkül teszünk el házi befőttet, szörpöket. Hétvégente a hagyományos konyha finomságait készítjük, vagy a levestészta-készítés fortélyaiba avatjuk be a látogatót. Nagy Jánosné, Margit néni és Lendvai Ildikó fáradhatatlan munkájának köszönhetően ez a porta igazi zarándokhellyé vált.

 

szentendreiskanzen_bagladikonyhatitkok.jpg

 

MEGOSZTOTT I. HELYEZETT

Sárközi gyöngyfűzés (Őcsényi lakóház, Dél-Dunántúl tájegység)

Őcsényi portánkon hétvégente szakavatott kezek készítik a szebbnél szebb kalárisokat a nyitvatartási szezonban. Bereczki Sára és Hámori Márta portáján kicsik és nagyok is szívesen időztek el hosszabban egy-egy látogatás alkalmával, hogy kipróbálhassanak gyöngyfűzési technikákat. A Sárköz falvaira az életmódban, lakáskultúrában, a viseletben is jellemző volt a fényűzés. A sárközi ruhák, hímzések, szőttesek mellett a gyöngyből készült ékszerek is egyedülállóak. 

 

 szentendreiskanzen_sarkozi_gyongyfuzes.jpg 

 

Ismerje meg további aktív helyszíneinknek és gyermek-élménypontjainkat

kiállítás helyszínek év helyszíne baglad bagladi lakóház dédanyáink konyhatitkai őcsény őcsényi lakóház sárközi gyöngyfűzés


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Aktív helyszínek

Miként élték mindennapjaikat a paraszti világban a házak egykori lakói? Fedezze fel a korabeli mindennapokat aktív helyszíneink segítségével!
Látogatás

Gyermek-élménypontok

Mesekert? Bábszínház? Gyerekgazdaság? Fotóműhely? A gyerekek számára a múzeum igazi játszótérré válhat. Fedezzétek fel együtt, hozzátok el a családot ebbe a csodavilágba!
Látogatás

Skanzen Futóbérlet

Kapcsolódjon ki aktívan a Skanzenben! Nem mindennapi, természetvédelmi területen, 100-200 éves épületek között, biztonságban sportolhat, futhat a Skanzenben.
Szolgáltatások

Gyerekszülinap

Gyermeke születésnapját, névnapját az ovis társakkal, osztálytársakkal vagy a család aprajával, nagyjával együtt szeretné megünnepelni?