Az ÉV KIÁLLÍTÁSA a Vagonlakók

A Vagonlakók – Trianon árvái című időszaki kiállításunk nyerte a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület megmérettetésén az ÉV KIÁLLÍTÁSA díjat!
Szerző: Skanzen 2021. október 25.

A Vagonlakók – Trianon árvái című időszaki kiállításunk nyerte a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület megmérettetésén az ÉV KIÁLLÍTÁSA díjat!  A kiállítás kurátora Szegedy-Kloska Tamás, látványtervező: Hugyecsek Balázs.

 

Vagonlakók1..jpg

 

Október 25-én adták át a Petőfi Irodalmi Múzeumban az ÉV KIÁLLÍTÁSA 2021 (AÉK) díjakat. A Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület által 2010-ben alapított, évente adományozott kitüntetés célja, hogy a muzeális intézmények kiállításainak újszerűségét, a közönséggel való kapcsolatteremtő és kommunikációs képességet, tudományos felkészültséget és kreativitást jutalmazza.

 

Az ÉV KIÁLLÍTÁSA 2021 címet négymillió forint alatti bekerülési költségű kiállítás kategóriában nyerte el a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Vagonlakók – Trianon árvái című kiállítása.

 

>>>  https://www.youtube.com/watch?v=Sg6IMiqXdPo >>> 

 

Vagonlakók2..jpg

 

Az ÉV KIÁLLÍTÁSA 2021 elismerést négymillió forint feletti bekerülési költségű kiállítás kategóriában a bükkábrányi Jószerencse Háza A vándorló bánya titkai című állandó kiállítása érdemelte ki.

 

Az ÉV KIÁLLÍTÁSA elismerést virtuális kiállítás kategóriában az egri Dobó István Vármúzeum Egri borkóstoló – A szőlőművelés öröksége című virtuális kiállítása kapta. 

Év kiállítása Vagonnlakók


Kapcsolódó cikkek
Tanulás

Év-kör-kép

Az évszakok váltakozása, a gazdasági év munkaalkalmai és a jeles napok szokásai meghatározták a paraszti életmódot. Az évkörnek megfelelően „mindent a maga idejében” végzünk.
Látogatás

Felhők között

Az Ünnepi Könyvhétre érkezett meg a Skanzen legújabb kiadványa, Weinstock Ernő első világháborós fotóalbumát bemutató Felhők között című könyv.