Bereznai Péter | Metanoia - Kiállításmegnyitó

Bereznai Péter, Munkácsy- és MMA-díjas festőművész legújabb kiállítása május 24-én nyílik meg METANOIA címmel a Skanzen Galériában.
Szerző: Skanzen 2019. május 13.

bereznaipeter_katedralis_2016.jpg
/ Bereznai Péter: 'A sötétség közepén (Katedrális)' 2015, ipari festék, formázott vászon, fa, 70x100 cm /

 

Bereznai Péter | Metanoia -

Skanzen Galériában tekinthető meg Bereznai Péter, Munkácsy- és MMA-díjas festőművész legújabb kiállítása "Metanoia" címmel.

 

„A Vajda Lajos Stúdió művészeként popos, dadás indulása után a gesztusfestészetet magába szívva, és lényegében magát a gesztust egyfajta fegyelmezett formában megőrizve, a kezdeti, számára kiüresedett 'művészetcsinálást' elhagyta, hogy fekete műveiben magát a summázatot mutathassa meg. Metanoia-szerű életútja valójában a kikristályosodás folyamata, a lélek mélységeibe és a művészet magaslataiba való utazás bédekkere. Ezek mellett a művészet keresztény eredetéhez is visszanyúl. A szakralitást mutatja be mind témájában, mind gondolatiságában." (Ván Hajnalka)

 

A kiállítás helyszíne:

Skanzen irodaépületében található Skanzen Galéria ("Tegez u." megálló).

 

A tárlat megtekinthető

2019. május 26. és október 31. között a múzeum nyitvatartási idejében.

 

Meghívó


/A honlap kezdőoldalán látható mű: GOLGOTA I. 2016, ipari festék, formázott vászon, fa, 60x63 cm/

Skanzen időszaki kiállítás időszaki tárlat Metanoia Bereznai Péter Bereznai kiállítás


Kapcsolódó cikkek
Szolgáltatások

Rendezvényhelyszínek

Számos zártkörű rendezvénynek adhat helyet a Skanzen. Csapatépítő vagy családi nap, céges rendezvény, konferencia, esküvő esetén is ideális választás lehet múzeumunk.
Látogatás

Skanzen Love Tour pároknak

Randizzatok a Skanzenben vagy éljétek át újra az ismerkedés pillanatait! Ismerkedés, párválasztás, esküvő - Önállóan játszható, pecsétgyűjtő túra.
Tanulás

Örökség Műhelyek

Mit hagytak ránk örökül elődeink? Van ezek között a „régi, de nem ósdi” dolgok között valami, ami képes túlélni évszázadokat, megújulni, életünk részévé válni?