Hagyományaink vendégségben 2019

Több tucatnyi tájház és megannyi közösség mutatkozik be a múzeum portáin és a színpadon a Skanzen hagyományos rendezvényén.
Szerző: Skanzen 2019. augusztus 01.

Hagyományaink vendégségben

a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban

 

2019. szeptember 7., szombat

09.00 – 17.00

 

skanzen_hagyomanyainkvendegsegben.jpg

 

Szeptember elején ismét a tájházaké a Skanzen! Az ország legkülönbözőbb pontjairól érkező vidéki tájházakat látjuk vendégül, hogy ők is vendégül láthassák a látogatókat szeptember első szombatján a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban. A Hagyományaink vendégségben rendezvényen több tucatnyi tájház és megannyi közösség mutatkozik be a múzeum portáin és a színpadon.

 

Programelőzetes

 

Idén az Élet a fronton túl tematikus évhez kapcsolódva az első világháborús emlékeket kutatták fel meghívott tájházaink a vidéki helyszíneken.

 

A programban így szerepelnek majd I. világháborús kiállítások, megismerhetjük az akkori viseletet és öltözködést, megkóstolhatjuk, milyenek voltak a “szükségételek” az éhínség idején, de készíthetünk katonai kitűzőt, pénznyakéket, dísztányért is háborús minták felhasználásával.

 

A színpadi programban megelevenítjük az I. világháborús verbunkokat, katonadalokat.

 

“Tájházaink I. világháborús emlékei” címmel pedig előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők.

 

A rendezvény a Magyararországi Tájházak Központi Igazgatósága és a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség közös szervezésében valósul meg. Ezen a napon kerülnek átadásra ünnepélyes keretek között a Szabadtéri muzeológiai és tájházi szakági képzés sikeres teljesítőinek a tanúsítványai, valamint a kerek jubileumot ünneplő tájházakat is díjazzák egy-egy díszoklevéllel. 

 

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Skanzen


Kapcsolódó cikkek
Szolgáltatások

Turisztikai programok

Szeretne kóstolót kapni Magyarországból? Ízletesen és élményszerűen mutatjuk be hazánk értékeit. Tekintse meg a szentendrei Skanzen turisztikai ajánlatait!