Nem vagy egyedül! Demencia Séta a Skanzenben

A Skanzen is csatlakozott az országos figyelemfelhívó kezdeményezéshez az Alzheimer világhónapján a Demencia Sétával.
Szerző: Skanzen 2018. szeptember 18.

skanzen_demenciaseta.jpg

Szeptemberben van az Alzheimer világhónapja. Ilyenkor országszerte figyelemfelhívó sétákon vehetnek részt az érdeklődők. Idén a szentendrei Skanzen is csatlakozott a kezdeményezéshez. Szeretettel várjuk az érdeklődőket szeptember 23-án a múzeumban a Demencia Sétára.

PROGRAM
Demencia Séta - Rendhagyó tárlatvezetés
11:00-kor sétát teszünk a múzeum Kisalföld tájegységében. A vezetés során azokat a helyszíneket járjuk sorra, melyeket akár egy demens hozzátartozóval is érdemes felkeresni. 
Nefelejcs - Készítsünk kitűzőt! A demencia nemzetközi jelképét, a nefelejcset készítjük el filc kitűző formájában.

BELÉPÉS
A sétán a normál napokon is érvényes belépőjegyekkel lehet részt venni (bővebb infó a honlapon). A múzeum ezen a napon is 17:00-ig tart nyitva, így a programot követően egyben a kiállítás többi része is megtekinthető. 

Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

Tudta, hogy a Skanzen az első olyan magyarországi múzeum, amely kifejezetten demenciával élő időskorúak számára fejleszt speciális foglalkozást? A kezdeményezésről ITT olvashat bővebben.

Alzheimer demencia demens demencia séta alzheimer világhónap


Kapcsolódó cikkek
Szolgáltatások

Rendezvényhelyszínek

Számos zártkörű rendezvénynek adhat helyet a Skanzen. Csapatépítő vagy családi nap, céges rendezvény, konferencia, esküvő esetén is ideális választás lehet múzeumunk.