Gasztro és boros programok

Kollégákkal, barátokkal enni, inni és játszani egyszerre? A Skanzen különleges gasztro programjai igazi élményt nyújtanak.
Szerző: Skanzen 2020. július 03.

Éttermünkben a vidék ízeit „tálaljuk fel”, a magyarországi tájegységekre jellemző regionális különlegességeket és a szezonalitást szem előtt tartva. Különleges pincéinkben időutazásra invitáljuk a borkedvelőket, melynek során megkóstolhatják hazánk jellegzetes borvidékeinek nedűit. Sok játékkal, szórakoztató programmal készülünk.

 

Jöjjenek és kóstoljanak bele programjainkba! TÖLTsenek feledhetetlen élménynapot nálunk!

 

Választható programjaink

 

✓ Barangolás a magyar borvidékek világában     

✓ Hagyományos népi ételek készítése

✓ Szüreti pincetúra

✓ Káposztatöltés a Skanzenben

✓ Legyél te a ludas!

✓ Gesztenye és forralt bor

✓ Adventi készülődés a Skanzenben

✓ Tor - túra Disznóvágás program

✓ Kolbászolás a Skanzenben

 


 

Barangolás a magyar borvidékek világában

Bort - búzát - békességet

Tárlatvezetés borkóstolóval és borkvízzel

 

Bor_skanzen.jpg

 

Közel egy órás sétánk során megismerkedhetünk a Felföldi Mezőváros tájegységünk házaiban lakott családok történeteivel, megtudjuk mi a filoxéravész és ki nevezte el a bor és szódavíz népszerű keverékét fröccsnek.


Különleges helyszínen, egy Tokaj-helgyaljai (tállyai) pince másolatában sommelier vezette három-, illetve öttételes borkóstoló során neves magyar borvidékek terméseit ismerhetik meg.

 

Program:

 borkóstolás sommelier vezetésével

 pogácsa és sajttál kóstolók

 borkvíz játékok

medál a legjobb borszakértőnek

 

Időtartam: kb. 90-120 perc

 


 

Hagyományos népi ételek készítése

Gasztronómiai hagyományőrzés a Skanzenben

 

 tészta_készítés.jpg

 

Autentikus környezetben, népi ételek készítése hagyományos receptek alapján, kemencében sütve, különleges élmény, mely csapatépítő programjainkat teljessé teheti. 

 

Választható programjaink:

  cipódagasztás, kemencében sütés 
  házi nyújtott rétes készítése, kemencében sütés 
  házitészta készítése
  savanyúság befőzés
  befőtt kóstolás

 

Program kiegészíthető ital készítéssel is: 
fröccs-kóstoló

fröccs ismeret
fröccs-kvíz

 

Időtartam: 2 - 3 óra

 


  

Szüreti pincetúra

Időutazásra visszük a borkedvelőket!

 

borozó_.jpg

 

Múlt századi pincéinkben a borkészítés hagyományos technikáin túl, a kevéssé ismert eszközökkel ismerkedhetnek meg a résztvevők,  mint a kármentő, félmetszés, kád, finak, léhó. A jó hangulatot zamatos borok kóstolásával, a régi korok szokásait pedig vincellér játékokkal idézzük fel.

 

Ízelítő a programből:

3 féle bor kóstolása, 3 különleges pincében

régi korok szüreti eszközeinek bemutatása

tárlatvezetés 

szüreti csapatépítő vincellér játékok

ebéd / vacsora

 

Korlátlan borfogyasztással, akár több napos programot is kínálunk, szállást pedig az ÚJ Skanzen Hotelben biztosítunk.

 

Időtartam: létszámtól és programtól függően egyénileg kerül kialakításra

 


 

Káposztatöltés a Skanzenben

Ahány ház, annyi káposzta!

 

káposzta.jpg

 

A legtöbb magyar háztartásban a töltött káposzta a hagyományos ünnepi fogások közé tartozik. Ismerje meg a különböző vidékek receptjeit és egyedi fortélyait. Hagyományos recept alapján együtt elkészítjük a “mi” töltött káposztánkat. A legjobb káposztát töltő csapat díjban részesül.

 

Az ételkészítés remek kiegészítő programja lehet a többi csapatépítő játékunknak.

 

Program tartalma:

ízesítés

töltés

kóstolás

díjazás

ebéd és/vagy vacsora

 

Időtartam: kb. 2 óra

 


 

Legyél te a ludas!

Márton nap alkalmából régi hagyományokat elevenítünk fel

 

márton_nap.jpg

 

"Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik."

Ezt mi nem hagyhatjuk, ezért ropogós libafalatokkal és az idei szüret újboraival készülünk.

 

Márton-napi házi készítésű finomságok:

forralt bor és forró tea

libazsíros „deszka” lilahagymával

Márton-napi újbor kostoló 

ropogós libacomb hagymás almás lilakáposztával

 

Libanapi választható programok:

fahéjas sült alma kóstoló

mézeskalács készítés, sütés, kóstoló

kukoricapattogtatás

mártott gyertya készítés

csutka baba készítés, zoknibaba készítés

újbor kóstoló lopóval – játékos program

 

Időtartam: 2-5 óra 

 


 

Gesztenye és forralt bor

Adventi készülődés a Skanzenben

 

sült gesztenye.jpg

 

"Borban az igazság, gesztenyében a gazdagság."

Sült gesztenye és forralt bor illatával sétára csábítjuk önöket a Skanzenbe.

 

Téli kóstoló opciók: 
fahéjas sült alma kóstoló
tökös-mákos rétes
 fűszeres tea kóstoló
mézeskalács készítés, sütés, kóstoló
kukoricapattogtatás
sült gesztenye

 

Téli kézműves foglalkozások:
  karácsonyfadísz, ajtódíszkészítés
  papírbetlehem készítés
  szaloncukor készítés
  mártott gyertya készítés
  csutkababa készítés

Időtartam: 2-5 óra 

 


 

Tor - túra Disznóvágás program

Összeröffenő tradicionális csapatépítő nap

 

disznótoros.jpg

 

Szeretné tudni, hogy zajlik egy hagyományos disznóvágás falun? Ha a téli időszakban igazi hagyományőrző élményre vágyik, a legjobb csapatépítő program egy falusi disznótor. Ahogy a disznóvágás régen is megmozgatott mindenkit, és sokszor az egész utca jelen volt, napjainkban újra egyre népszerűbb eseménynek számít. Tanuljon a parasztháztartások népszerű tradíciójáról, nézzen meg egy igazi tanyát, töltsön kolbászt, és még játékos feladatokra is jut idő az íncsiklandozó ételek mellett!

 

Ízelítő a programból:

 disznótoros reggeli

disznó darabolásának bemutatója

fakultatív tárlatvezetés

kolbásztöltés csapatépítőként

disznótoros ebéd (opcionális folklórzenével és/vagy tánccal)

 

Időtartam: kb. 6 óra

 


 

Kolbászolás a Skanzenben

TÖLTsön nálunk egy vidám csapatépítő napot

 

kolbász.jpg 

 

Sajátítsa el a kolbásztöltés tudományát!

A Skanzen különleges téli ajánlata disznóvágáshoz kötődő kolbásztöltő és kóstoló csapatépítő program. Disznót ugyan nem vágunk, de kolbászt töltünk és pálinkát is kóstolunk.

Míg a férfiak „kolbászolnak”, a nők kenyeret vagy hájas tésztát süthetnek. A programot disznótoros ebéddel zárjuk. A legjobb kolbászt töltő csapat díjban részesül.

 

Nem muszáj egészen hazáig menni, csak az út túloldaláig, a Skanzen Hotel szállást biztosít a megfáradt csapattagoknak.

 

Program tartalma:

ízesítés

töltés

kóstolás

díjazás

ebéd és/vagy vacsora 

 

Időtartam: 2 - 3 óra

 

 


Egyedi programok összeállítása, árajánlatkérés:

 

Zsembery-Lukáts Lilla

rendezvényszervező

lukats.lilla@skanzen.hu

+36 26 502 561 

+36 30 835 9110 

(hétfőtől péntekig 09.00-15.00)

 

 

gasztronómia Szentendre csapatépítő Szentendre céges program céges program Dunakanyarban boros program Skanzen


Kapcsolódó cikkek
A Skanzen

Mutasd a maszkod!

A Skanzen szeretné a jövő számára megőrizni azokat a történeteket, amelyek ma történnek velünk. Ezért is szeretnénk dokumentálni az éppen mindennapi használatba kerülő...