Gyerek szülinap

Gyermekének és barátainak szeretne egy igazán egyedi, személyre szabott születésnapot tartani? Akkor jó helyen jár!
Szerző: 2015. április 14.

Mi szép természeti környezetben, népmesét idéző házak között, izgalmas programot és sokat tapasztalt szakképzett múzeumpedagógusokat biztosítunk mindehhez.


Az évek óta kiajánlott és megszervezett rendkívüli születésnapok számos gyerek és felnőtt számára maradtak meg felejthetetlen emlékként.

 

A program során (mely 3-4 órát vesz igénybe) az ünnepeltet és a meghívott vendégeket a gazdasszony vagy gazda fogadja, akivel gyalog elsétálnak vagy, a skanzen-vonattal elutaznak a kiválasztott múzeumi „faluba”, a program helyszínére.

 

A gyerekek a hagyományos paraszti élettel játékosan és tevékenyen ismerkednek meg. Az együtt végzett, erőt és leleményességet próbáló munka, a mozgásos, énekes vagy ügyességi játékok, a közös népi játékszer készítésének öröme felejthetetlen élmény marad.

 

Ízelítő a legkedveltebb választható foglalkozások közül:

 

Fűrészelés.jpg

 

  • Játékos munkálkodás a házban és a házkörül, (a fiúk kukoricát morzsolnak, és darálnak, fát fűrészelnek, a lányok pedig vajat köpülnek, padlót söpörnek).
  • Játékvilág (a nagycsalád által lakott házat együttesen felfedezik, kitalálják, hogy a velük korabeli gyerekeknek hol volt a helyük, mit csináltak ott. Eszközös népi játékokat próbálnak ki, csoportos szabályjátékokat játszanak a játékvezetők vezényletével.) karikahajtás, gólyalábazás, mocsárjárás, falusi teke.
  • Élet a tanyán (az állattartó tanya állatait „személyesen” is megismerik sőt, belekóstolnak az állattartás nehézségeibe és örömeibe is).
  • Mindennapi kenyerünk (szitálás, dagasztás, cipósütés kemencében „varázs mondókákkal”, majd az elkészült kenyér közös elfogyasztásával a gyerekek „kenyeres pajtásokká” válnak ).
  • Labda zokni készítés.
  • Nemezelés.
  • Gyertyamártás.

 

Morzsolás.jpg

 

A játék befejeztével a vendégek elsétálnak a köszöntés, ünneplés helyszínére, ami megbeszélés szerint lehet a Csilléry Klára Oktatóközpont Mesekuckójában, vagy valamelyik tájegységi épületben is, az időjárástól és a csoport létszámától függően.


Köszöntéskor a családtagok és a gyerektársak a környezethez híven népi rigmussal kedveskednek az ünnepeltnek. Ezután következik az evés-ivás, dínom-dánom.

 

Ha délelőtt zajlik a program, és a gyerekek még nem fáradtak el, a program végeztével kötetlen sétával, a Skanzen önálló felfedezésével, vagy akár a játszótéren tölthetik idejüket a Múzeum bezárásáig.

 

Fenti ajánlatunk tájékoztató jellegű, egyéni megbeszélés szerint alakítható a vendégsereg korához és a nagyságához alkalmazkodva.

 

Kapcsolat:

 

Kustánné Hegyi Füstös Ilona
múzeumpedagógus

e-mail: khfili@sznm.hu

 

Hétfőtől péntekig, 9.00 és 16.00 között elérhető a következő telefonszámokon:
tel: +36 26 502 554,
mobil: +36 30 748 8550

 

 

 

 

gyerek szülinap szülinapi zsúr születésnap a Skanzenben egyedi szülinap


Kapcsolódó cikkek
Fedezze fel online

Skanzen App

Járja be Magyarország legnagyobb szabadtéri múzeumát a Skanzen telefonos alkalmazása segítségével! Online térkép, tematikus túrák, kiállításvezető, játék és sok más egy helyen.

Intézményeink