Esküvők a Skanzenben

Templomi esküvő, polgári szertartás, hangulatos vacsora és afterparty egy helyen!
Szerző: Skanzen 2017. november 17.

Élete legszebb napját, esküvőjét tartsa a Skanzenben! A múzeum több száz éves épületei és a természeti környezet igazi vidéki romantikát árasztanak. Ismerje meg helyszíneinket!

 

Templomi szertartás

Négy felszentelt temlomunk meghitt helyszínt biztosít esküvői ceremóniák lebonyolítására, a polgári szertartáshoz pedig romantikus hátteret nyújtanak a múzeum árnyas udvarai, ligetei.

 

I. Szent Anna kápolna

Kisalföld tájegység (befogadóképessége kb. 15-20 fő)

 

skanzen_szentannakapolna.jpg

 

II. Óbudavári katolikus templom 

Bakony, Balaton-Felvidék tájegység (befogadóképessége kb. 100 fő)


 

III. Mándi református templom 

Felső-Tiszavidék tájegység (120 fő befogadására alkalmas)

 

Református templom.jpg

IV. Mándoki Görög-katolikus templom (befogadóképessége kb. 15-20 fő)

 

Választható vacsorahelyszínek

Miután a szerelmesek kimondták az életre szóló igent, a nászmenet festői utakon vonulhat a vacsora helyszínére, melyhez a menüsorokat a Skanzen Étterem biztosítja.

 

Menüajánlataink

 

I. Skanzen Étterem - Kocsíszin
Éttermünk 2017-től megújult külsővel és ételkínálattal várja a vendégeket. Az itt található modern és egyben természetközeli hangulatú Kocsiszín a 130 – 160 fős esküvők kitűnő helyszíne. A konyha, a mosdók és a polgári szertartásokra alkalmas Rózsakert közelsége az ifjú pár és a vendégek kényelmét szolgálja. 

 

II. Kisbodaki pajta

A Pajta a múzeum Kisalföld tájegységében áll, a 19. század elején épült, 120 fő befogadására alkalmas. Az ár tartalmazza az ásványrárói udvar lezárását is. A pajta közelében kiszolgáló helyiségek, konyha, mosdó, kijelölt dohányzóhely is található.

 

 Pajta2015.jpg

 

III. Skanzen Vigadó 

Sokak számára ismerős lehet a Skanzen Vigadó, hiszen az eredetileg 1910-ből származó épületet a 2013-ban bezárt Vidámparkból telepítettük át. 1896-ban, az Ős Budavár mulató negyedben található Angol Park legnagyobb látványossága volt a favázas épület. A korábban nyári varieték, kabarészínházak, kávéházak, vendéglők számára otthont adó építmény lebontása előtt a Vidámpark dodgemként működött. Az összesen 500 nm-es rendezvényház konferencia-elrendezéssel maximum 300 fő, körbankett elrendezéssel pedig 250 fő befogadására alkalmas. A kitűnő technikai felszereltség (15 nm-es led panel, teljes hangosítás, padlófűtés) mellett a rendezvényhelyszín közvetlenül kapcsolódik a Jászárokszállási Fogadó konyhájához, így a tányér, tál vagy büfészervíz is megvalósítható.


eskuvo_skanzenvigado.jpg

 

IV. Kemencés terem
A kisebb létszámú lakodalmak, esküvői vacsorák esetén a Jászárokszállási Fogadó otthonos, családias hangulatú Kemencés terme várja a vendégeket. Kapacitása: 60-80 fő 

V. Konferenciaterem 

Az irodaépület tetején található, a tetőteraszra nyíló konferenciaterem (gyönyörű kilátás nyílik a Pilis hegységre) befogadóképessége 100-120 fő. A nagyterem saját étel-előkészítő helyiséggel, több állású mosdóval, ruhatárral, lifttel rendelkezik.

 

 Konferencia2.jpg

 

Felszereltsége: 

- professzionális hangosítás

- projektor

- szélessávú internethozzáférés

- videótechnika

 

 Konferencia1.jpg

 

IV. Mádi pinceétterem

A pinceétterem kisebb esküvők megszervezésére alkalmas, befogadóképessége 55-70 fő. 

 

Mádi pinceétterem.jpg

 

A polgári szertartás helyszínei

A Skanzen területén található udvarok, kertek, árnyas ligetek egyedi helyszínei lehetnek a polgári szertartásnak. 

 

Bogyoszloi udvar 2016.jpg

 

Különlegesség: Indul a nászvonat!
2009 áprilisától egy 1927-ben gyártott és felújított Diesel üzemű motorvonat közlekedik a múzeumban. A 70 fő férőhelyes jármű 2 km hosszú pályája keresztülszeli a 60 hektárnyi területet, így a násznép Skanzen Vonaton utazhat a szertartás helyszínére!


szentendreiskanzen_vonat.jpg

 

Egyéb kiadások

- A rendezvény megszervezését személyzeti költség terheli, mértéke a program teljes ismeretében adható meg. 

- Esküvő esetén a múzeumi belépőjegy ára a mindenkori belépőjegy árának 50%-a. 

- Parkolás személyautóknak 900 Ft, busznak 1.200 Ft, 16:30 óra után ingyenes. 

- Vonat menetjegy: 500 Ft, plusz vonat indítása nyitvatartási időben: 45.000 Ft + ÁFA /60 perc

 

SZÁLLÁS

A múzeum közvetlen közelében lehetőség van szállás igenybévetére a Skanzen Hotelben. A 104 férőhelyes szálloda 15 db  kétágyas (különágyas), 18 db négyágyas, valamint  1 db franciaágyas szobával rendelkezik két szinten, kiváló választás a násznép számára.

 

Hotel_franciaágyas.jpg

 

További kérdésekkel, észrevételekkel, egyedi ajánlat kéréssel keresse kolléganőinket hétfőtől pénteking 8:00 és 15:00 óra között az alábbi elérhetőségeken:

 

KAPCSOLAT

 

Esküvőszervezés, helyszínfoglalás:

(hétfőtől péntekig 09.00-15.00)


Kutasi Rita
rendezvényszervező

eskuvo@skanzen.hu

+36 70 456 94 31

+36 26 502 515

 

Bukri Dóra

rendezvényszervező

eskuvo@skanzen.hu

+36 30 362 9839

 

Szállás:

 

Bukovenszki Vivien

hotel.sales@skanzen.hu

+36 30 322 9454

esküvő polgári esküvő esküvőhelyszín esküvői ceremónia esküvői ceremóniamester egyházi esküvő katolikus esküvő református esküvő görögkatolikus esküvő ökumenikus esküvő


Kapcsolódó cikkek
Szolgáltatások

Leánybúcsú

A Skanzenben a leánybúcsú igazi szórakozás. A megszokottól eltérő, egyedi játékos feladatok és egy csodálatos környezet teszik különlegessé a helyszínt.
A Skanzen

Gyászhír

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy szeretett kollégánk Széles Miklós Zsolt türelemmel viselt, hosszú betegség után visszaadta lelkét a Teremtőnek.