Csapatépítés

Csapatélményt, kreativitást és játékos szórakozást ígér mindenkinek útvesztőkkel, rejtélyekkel, kalandokkal teli outdoor csapatépítő kínálatunk.
Szerző: Skanzen 2018. február 08.

Miért különleges csapatépítő helyszín a Skanzen?

A Skanzen évek óta kedvelt helyszíne a csapatépítő programoknak. Köszönhető ez több éves tapasztalatunknak, a programok egyéni igények szerinti variálhatóságának és nem utolsó sorban a helyszín különlegességének. Akár egy egyszerű látogatás során is érzékelhetjük, hogy szabadtéri múzeumunk nyugodt, csendes környezete, friss levegője és a régi, rohanásmentes világba való visszatérés érzékelhetően javítja a közérzetet, a közösen töltött idő pedig értékes, maradandó élménnyel gazdagíthatja a családokat, közösségeket. 

 

skanzen_csapatepitees.jpg

 

✓ Természeti környezet 
A program szabadtéren, a természetben zajlik, ami egyszerre nyugtat és felfrissít. A rohanás, a városi élet zaja, a technikai eszközök gyors fejlődése, az állandó változásokra való reagálás folyamatosan energiát vesz el tőlünk. A paraszti világ, amiben mindennek megvolt az ideje, a ritmusa, ezzel szemben kiszámítható és nyugodt volt. Aki ellátogat hozzánk, ebbe a világba kóstolhat bele újra.


✓ Játékos tanulás 
A játék, a kikapcsolódás mellett sokat tanulhatunk arról, hogyan zajlott a falusi ember élete. Ha nosztalgiával tekintünk is a vidéki romantikus életre, nem feledkezhetünk el arról, hogy a földdel, állatokkal kapcsolatos munka sem nélkülözi a nehézségeket.

 

✓ Mozgás, aktív tevékenységek, önfejlesztés
A Skanzen csapatépítőin a szabadban mozoghatunk, összemérhetjük tudásunkat, ügyességünket, aktívan bevonódhatunk különböző tevékenységekbe. Közismert, hogy az elkényelmesedés, a depresszió és a stressz egyik legjobb gyógyszere a természetben történő aktív mozgás, de már az is sokat számít, hogy egy idilli, nyugalmat árasztó falusi hangulatot idéző környezetben, jó levegőn tölthetünk el néhány órát közösen.

 

✓ Rugalmasság
A csapatépítő  programokat egyedileg alakítjuk ki, figyelembe véve a cég sajátosságait, a megrendelő kéréseit, a csapatok nagyságát, és azt, hogy hány órát szeretnének eltölteni a Skanzenben. Két-három órás programoktól kezdve egész napos, vagy éjszakába nyúló csapatépítésre, a foglalkozások utáni vacsorára, lazításra is lehetőség van nálunk.

 

A csapatépők egyik kedvelt formája, amikor népi hagyományokra épülő sportágakban mérhetik össze erejüket, vagy kézműves foglalkozásokban próbálhatják ki ügyességüket akár csoportokban, akár egyénileg a résztvevők.

 

ÚJ! Nyomozós csapatépítő játék

Rejtélyek a Skanzenben - avagy: 

„Kis falunkban újság esett, két kis kakas összeveszett”

rejtelyek_a_skanzenben.jpg

 

1924 nyarának derekán járunk, amikor Andrássa Kálmán holttestét a magasles mellett találják. Ott van a fegyvere, ott van a lova is. Mi történhetett? Ki a tettes, kinek volt útjában a nyugalmazott katonatiszt? A csapatok feladata kinyomozni, mi történt a határban. A játékok megoldása közben érkeznek a plusz információk, melyek közelebb visznek a rejtély kulcsához. Szükség lesz kézügyességre, logikára, erőre, csapatszellemre és kitartásra.

 

nyomozos_csapat.jpg

 

Ízelítő a játékokból:

- kocsmatrükkök

- kódfejtés

- harangláb-építés

- krimibarkochba

- vakvágányon

- kvízkérdések

- mit mondhat a kép? – játékos kirakó

- állítsd össze a nyomozó egy napját

- bűvészkedés az ördöglakatokkal

 

A csapatépítő játék ára: 35.000 Ft/állomás + áfa.

6 állomás esetén kb. 2,5 óra játékidő szükséges.

 

Minden május 31-ig beérkezett megrendelés esetén a nyomozós játékra 15% early bird kedvezményt adunk!

Bővebb információ és foglalás: 
Róna Kriszta (06 26/502-561 vagy rona.kriszta@sznm.hu - hétfőtől péntekig 09.00-15.00)

 

Egyéb ajánlataink:

Választható népi játékok, sportjátékok

✓ Mocsárjárás: a mocsárjáró egy 20 cm magas fa korong, amihez kötél van erősítve, ennek segítségével kelhetünk át a ’mocsáron’ (sorjáték)

 Bigézés: ügyességi játék egy kihegyezett fadarabbal (bige) és egy ütőfávall

 Csülközés: pásztori eredetű, lényegében országszerte ismert népi játék. A pásztornak meg kellett védenie állatait a farkasoktól; ugyanígy őrzi a játékban a csősz a felállított „csülköt” és az eldobott botokat…

 Métázás: mind fizikailag, mind stratégiai tervezés szempontjából próbára teszi a versenyzőket. A játék időtartama 20 perctől egy óráig tarthat. A játék alatt tesztelni lehet a tervezési képességeket, a stratégiai gondolkodást, az agresszivitást, vagy passzivitást, a szervezőképességet és a kockázatvállalási képességet. Mindez csoportban, de egyénekre bontva is megjelenik, miközben egy izgalmas csatában vesznek részt a játékosok, könnyen megérthető játékszabályok mentén, melyek betartását persze szigorúan ellenőrzi a versenybíró.

 Gólyalábazás

✓ Célba dobás

 Rönkemelés, súlyzózás

✓ Gúzsra dobás, vagy gúzzsal dobás

 Karóra dobás

 Óriás sítalp

✓ Házkörüli munkák

A választható ügyességi, sportjátékok költsége:
40.000 - 50.000 Ft + ÁFA /állomás

 

 skanzen_csapatepito_mocsarjaras.jpg

 

Kézműves foglalkozások

Aki nem szeretne játékos foglalkozást, az kézműves mestereink irányításával az alábbi kézműves foglalkozások közül választhat. A kézműves foglalkozások alatt meg lehet tanulni egy-egy tevékenység fortélyait, próbára tehetik kézügyességüket, kreativitásukat. Az elkészült darabok pedig elvihetőek.

✓ Csuhébaba készítés

 Játékkészítés

 Mézeskalácsosság

 Ostorkészítés

Gyöngyfűzés

 Gubacstinta készítése, nádtollal írás merített papírra

✓ Festőnövényből készített festékkel motívumfestés

 Íjkészítés, célbalövés

 Koszorúkészítés

Bőrözés

 Agyagozás

 Gyertyamártás

 Szövés-fonás

 Körmöcskézés

 Gyapjúállatka készítés

 

Hagyományos népi ételek elkészítése 

Sportolás, kézműveskedés közben megéheztünk? Csapatépítő programként hagyományos módszerekkel, kemencében, népi ételek elkészítése is lehet egy csapatépítő, közös program része.

 

skanzen_csapatepito_hagyomanyosetelek.jpg 

 

Cipódagasztás, sütés kemencében

Kenyérlángos-készítés 

Házi nyújtott rétes készítése, sütése kemencében

Házi tészta készítése

Savanyúság befőzése

 

A kézműves foglalkozások és a hagyományos népi ételek elkészítésének költsége:
40.000 - 60.000,-Ft + ÁFA/állomás
1 foglalkozás kb. 1,5 óra

Különleges állomások
Aki úgy érzi, a felsoroltakból nem tudott kedvére való programot választani, annak ajánljuk figyelmébe az alábbi lehetőségeket is.

 Vicces népdal tanulása, közös bemutatásra, össznépi éneklés
 Öltözködés jelmezbe

 Tánctanulás, hogy együtt mozogjunk

 Nyelvpörgető mondókák, csujogatók tanulása, jókívánság írása

Költsége: 60.000-70.000 Ft + ÁFA/állomás

 

Egyedi programok összeállítása, árajánlatkérés

 

Róna Kriszta

rendezvényszervező

rona.kriszta@sznm.hu

06 26/502-561 

(hétfőtől péntekig 09.00-15.00)

 

Kutasi Rita
rendezvényszervező

kutasi.rita@sznm.hu

+36 30 698 01 28

+36 26 502 530

(hétfőtől péntekig 09.00-15.00)

csapatépítés csapatépítő népi játékok kézmüveskedés kézműves foglalkozás csapatépítő főzés


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Skanzen Barangoló

ÚJ! Kölcsönözhető túracsomag a Skanzen felfedezésére - foglalkoztató füzettel, kiegészítő játékokkal kedveskedünk a legkisebbeknek!

Intézményeink