A Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ felnőttképzései

Szerző: Skanzen 2019. október 15.

A 2006-ban alapított Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ a Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen) egyik igazgatóságaként kutatásaira és módszertani fejlesztéseire alapozva, a legkorszerűbb elméleti ismereteket átadó, gyakorlatorientált szakmai továbbképzéseket szervez. 

 

Fennállása alatt 2019 májusáig már több mint 2260 múzeumi szakember, pedagógus és kulturális területen dolgozó szakember vett részt képzéseinken. A Szabadtéri Néprajzi Múzeum 2008-ban a hazai múzeumok között elsőként lett akkreditált felnőttképző intézmény.

 

Képzéseinek célja, hogy a legkorszerűbb elméleti ismeretek megismerése mellett olyan gyakorlati tudásra is szert tegyenek a résztvevők, amelyet a munkájuk során hasznosítani tudnak. A kompetencia alapú oktatás számára sokkal több lehetőség rejlik a múzeumokban, mint amit ma az oktatási intézmények kihasználnak. Képzéseinek további szándéka a kompetencia alapú oktatás támogatása, és az, hogy ennek érdekében közelebb hozza egymáshoz a pedagógusokat és a múzeumi szakembereket, hogy mindkét fél felfedezze az együttműködés kölcsönös előnyeit.

 

További részletek és a MOKK aktuális képzései >>

MOKK képzés felnőttképzés akkreditált képzés múzeumi szakemberek pedagógusok MOKK Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ


Kapcsolódó cikkek
Szolgáltatások

Turisztikai programok

Szeretne kóstolót kapni Magyarországból? Ízletesen és élményszerűen mutatjuk be hazánk értékeit. Tekintse meg a szentendrei Skanzen turisztikai ajánlatait!