Hasznos információk

Mire figyeljünk, ha óvodai vagy iskolai csoportos kirándulást tervezünk a Skanzenben? Itt megtalálhat minden hasznos információt!
Szerző: Skanzen 2017. május 31.

Utazás

- A vidékről érkezők igénybe vehetik a MÁV ingyenes szolgáltatásait (Budapestig és vissza). Kérjük, hogy a fogadónyilatkozatot és foglalkozás megrendelése esetén a visszaigazolást hozza magával és adja le a múzeum pénztárában!

- A Szabadtéri Néprajzi Múzeum a H5 jelzésű HÉV szentendrei végállomásától kb. 6 km-re helyezkedik el. Csak gyakorlott túrázóknak ajánljuk, hogy gyalogosan vágjanak neki az útnak. A HÉV-állomásról induló buszok menetrendje a honlapunkon megtekinthető. Az autóbuszok a 7-es kocsiállásról indulnak. Nagyobb létszámú csoport esetén érdemes egyeztetni a szentendrei Volánbusz irodával.

 

Öltözködés

A múzeum szabadtéri jellegéből adódóan a foglalkozások egy részét szabadban tartjuk, ezért fontos, hogy a gyerekek az időjárásnak és a foglalkozás helyszínének megfelelően öltözködjenek. A változékony időjárásra számítva javasoljuk a réteges öltözködést, mindig szükség lehet esőkabátra, vízhatlan cipőre, az erős napsütés vagy szél elleni fejfedőre, napsütéses időben naptejre.

 

muzpedhez.jpg

 

Uzsonnacsomag

Hogy a látogatás alatt ne legyen gondja az elemózsiára, kétféle kedvezményes uzsonnacsomaggal is várjuk a hozzánk érkező csoportokat, osztályokat. A kis csomag tartalma egy kakaós csiga és egy 2 dl-es rostos üdítő, melynek ára 300 Ft. A nagy csomag egy kakaós csigát, egy rongyos kiflit és egy 5 dl-es ásványvizet tartalmaz, ennek ára 500 Ft. Az uzsonnacsomagokat a foglalkozások megrendelőlapján tudják megrendelni. A csomagokat átvenni és kifizetni pedig a Skanzen Pékségben lehet 9 és 14 óra között.

 

Kis múzeumi illemtan

A Skanzen a Duna-Ipoly Nemzeti Park része, természetvédelmi terület. Az épületek és a berendezési tárgyak pótolhatatlan értéket képviselnek. Kérjük, vigyázzon múzeumunkra, hogy olyannak őrizhessük meg az utókor számára, ahogy azt elődeink megálmodták, amiért az itt dolgozók munkálkodnak! A kiállítások természetes környezetében a gyermekek felszabadultabban mozognak, azonban fontos, hogy a múzeumi viselkedés szabályait előre megismerjék.

 

Néhány jó tanács

- A balesetek megelőzése érdekében is kérjük, hogy a kapukra, korlátokra, kutakra, kemencékre a gyerekek NE MÁSSZANAK FEL!

- A foglalkozások ideje alatt az enni- és innivalót, rágógumit, telefont, stb. mindenki tartsa a táskájában! A bejárati épületben csomagmegőrző található.

- A tájegységekben TILOS A DOHÁNYZÁS! A pihenőkben és a bejáratnál találhatók dohányzásra kijelölt helyek.

- Minden tájegységben van pihenőhely, ivóvíz, mosdó.

 

Étkezési lehetőségek

- Skanzen Pékség: fatüzeléses kemencéjében sült hagyományos sós és édes péksütemények, kovásszal készült kenyér, kávé, üdítő

- Resti: finom gőzölgő kávé mellé péksütemény, édesség, rágcsálnivaló

- Jászárokszállási Fogadó: előre rendelhető ebéd (menüajánlat, bővebb infó itt)

 

Vásárlási lehetőségek

- Portéka bolt (a bejáratnál): könyvek, képeslapok, foglalkoztató füzetek, zsűrizett kézműves termékek

- Szatócsbolt: játékok, különleges édességek, kézműves portékák, természetes alapanyagokból készült játékok

 

Tartalmas időtöltést, jó szórakozást kívánnak az Ismeretátadási Osztály munkatársai!

 

Nyomtatóbarát változat

Hogyan rendelhetek gyerekcsoportos foglalkozást?

foglalkozások megrendelése foglalkozások megrendelés múzeumpedagógia óvodáknak iskoláknak gyerekeknek


Kapcsolódó cikkek
Szolgáltatások

Turisztikai programok

Szeretne kóstolót kapni Magyarországból? Ízletesen és élményszerűen mutatjuk be hazánk értékeit. Tekintse meg a szentendrei Skanzen turisztikai ajánlatait!
Látogatás

Tematikus tárlatok

Múzeumunk fontos 20. századi témákat is feldolgoz. A paraszti társadalom felbomlásának, a dél-dunántúli lakosságcserének és a málenkij-robotnak is szenteltünk egy-egy tárlatot.
Fedezze fel online

Skanzen App

Járja be Magyarország legnagyobb szabadtéri múzeumát a Skanzen telefonos alkalmazása segítségével! Online térkép, tematikus túrák, kiállításvezető, játék és sok más egy helyen.