Készüljünk a farsangra! - Foglalkozás minden korosztályra

Kezdődik az önfeledt öröm, a mulatozás, átváltozás időszaka. Hangolódjunk együtt a farsangra és ismerjük meg az ehhez kötődő szokásokat!
Szerző: Skanzen 2019. február 11.

Farsang_MariGabriella_1979_Fortepan.jpg

 

A farsangi időszakra jellemző tevékenységeket, hagyományokat hiteles helyszíneken, játékosan, élményközpontúan élhetik át a résztvevők életkoruknak megfelelő szinten és módszerekkel. Ezt a programot különösen ajánljuk a hon- és népismeret tantárgy oktatásához.

 

Korosztály:

óvodás – 12. osztály

 

Akadálymentesség:

értelmi, hallás-, mozgás-, látássérültek számára is!

 

Ár + időtartam:

1600 Ft/fő

max. 80 perc

 

2000 Ft/fő

max. 180 perc

 

A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak a farsang; az önfeledt öröm, mulatozás, átváltozás időszaka leginkább a farsang farka. Az álarcok, a közösségi alkalmakon megjelenő maskarások a tél elmúltának és a tavasszal újjáéledő élet reménységének hírnökei. Az udvarlásnak, párválasztásnak is ez volt az íratlan szabályok szerinti legelfogadottabb ideje.

 

Ez az egyik leggazdagabb időszak, amikor a hagyományokban gyökerező dramatikus szokásokat a diákcsoportok is föleleveníthetik. A foglalkozás során elődeinktől meríthetnek ötletet az egyszerű, furfangos álarcok elkészítéséhez, így az otthoni farsangi mulatság is színesebbé válhat.

 

Tekintse meg további, év-körhöz kapcsolódó foglalkozásainkattémanapjainkat!

 

(Fotó: Mari Gabriella, 1979, Fortepan)

Skanzen foglalkozás foglalkozások farsang év-kör évkör iskoláknak gyereknek osztályoknak óvodáknak


Kapcsolódó cikkek
Tanulás

Év-kör-kép

Az évszakok váltakozása, a gazdasági év munkaalkalmai és a jeles napok szokásai meghatározták a paraszti életmódot. Az évkörnek megfelelően „mindent a maga idejében” végzünk.
Fedezze fel online

Skanzen App

Járja be Magyarország legnagyobb szabadtéri múzeumát a Skanzen telefonos alkalmazása segítségével! Online térkép, tematikus túrák, kiállításvezető, játék és sok más egy helyen.
Látogatás

Skanzen Futóbérlet

Kapcsolódjon ki aktívan a Skanzenben! Nem mindennapi, természetvédelmi területen, 100-200 éves épületek között, biztonságban sportolhat, futhat a Skanzenben. Nevezzen be egy körre!