Gyermekcsoportos látogatás tervezése

Minden, amit tudni kell az óvodai, iskolai csoportos kirándulásról: árak, programok megrendelése, utazás, étkezés.
Szerző: 2016. szeptember 06.

Árak:

       A múzeumpedagógiai foglalkozás díja magában foglalja a múzeumi belépődíjat. Az egyes foglalkozások árai a leírásoknál megtalálhatóak.

        Tantestületi vagy iskolai kiránduláshoz igény szerint fél- vagy egész napos, szakmai vagy tematikus programcsomagokat is összeállítunk.

 

A megrendelés menete:

        A foglalkozások kiválasztásakor kérjük, vegye figyelembe az ajánlott korosztályt, valamint a foglalkozás időtartamát, hogy a gyerekek sikerélménnyel távozhassanak a Múzeumból.

 

FONTOS! A Skanzen területe 60 hektár. A foglalkozások helyszínei a bejárattól kb. 10-15 perces sétával érhetőek el, ezért kérjük, érkezésüket ehhez igazítsák, belekalkulálva a fizetés idejét is!

 

A foglalkozások kezdési időpontjai: 9:30, 11:15, 13:00 és 14:45

Kérjük, a tervezett látogatás előtt legalább két héttel telefonon egyeztesse velünk a kiválasztott programot!

 

 • Elérhetőség: hétfőtől csütörtökig 9:00-16:30, pénteken 9:00-14:00 között: 06 26/502-519; 06 30/655 2536; e-mail: oktatas@sznm.hu.
 • A foglalás véglegesítéséhez írásos megrendelő küldése szükséges, letöltés itt!
 • A múzeum visszaigazolást küld a megrendelésről, amit kérünk kinyomtatni és érkezéskor a pénztárnál leadni! Ha átutalással kívánnak fizetni, kérjük jelezzék előzetesen telefonon a látogatás előtt legalább két héttel!
 • Érkezéskor minden csoport egy adatlapot és egy térképet kap a pénztárnál, így könnyedén megtalálja a foglalkozás helyszínét.

 

269.jpg

 

Lemondási feltételek:

A foglalkozásokat rossz idő esetén – a foglalkozás témájához illő – fedett helyszíneken tartjuk meg. Szélsőséges időjárás esetén azonban lehetőség van új időpont egyeztetésére. A program lemondása csak írásban történhet a látogatást megelőző hét csütörtökéig. Amennyiben a lemondás a program hetében történik, a megrendelő köteles a megrendelt program árának 50%-át kifizetni. 48 órán belül történő lemondás esetén a megrendelt program teljes ára fizetendő.

 

Utazás:

 • A vidékről érkezők igénybe vehetik a MÁV ingyenes szolgáltatását Budapestig és vissza.

  Ha szeretnének élni ezzel a lehetőséggel, kérjük előzetesen telefonon jelezni! Az utazási igényt a látogatás napját megelőzően 7 munkanappal korábban be kell jelenteni a MÁV-START Zrt. területileg illetékes szolgáltatás értékesítőjénél.

   

 • Kérjük, hogy a fogadónyilatkozatot és foglalkozás megrendelése esetén a visszaigazolást hozza magával és adja le a múzeum pénztárában!
 • A Szabadtéri Néprajzi Múzeum a H5-ös HÉV szentendrei végállomásától kb. 6 km-re fekszik. Csak gyakorlott túrázóknak ajánljuk, hogy gyalogosan vágjanak neki az útnak. Autóbuszok a HÉV végállomásról a Skanzen felé a 6-os, illetve a 7-es kocsiállásról indulnak. A menetrendről honlapunkon tájékozódhat. Nagyobb létszámú csoport esetén érdemes egyeztetni a szentendrei Volánbusz irodával.

 

Öltözködés:

A múzeum szabadtéri jellegéből adódóan a foglalkozások egy részét szabadban tartjuk, ezért fontos, hogy a gyerekek az időjárásnak és a foglalkozás helyszínének megfelelően öltözködjenek. A változékony időjárásra számítva javasoljuk a réteges öltözködést, mindig szükség lehet esőkabátra, vízhatlan cipőre, az erős napsütés vagy szél elleni fejfedőre, napsütéses időben naptejre.

 

Uzsonnacsomag:

Hogy a látogatás alatt ne legyen gondja az elemózsiára, kétféle kedvezményes uzsonnacsomaggal is várjuk a hozzánk érkező csoportokat, osztályokat. A kis csomag tartalma egy kakaós csiga és egy 2 dl-es rostos üdítő, ára 300 Ft. A nagy csomag egy kakaós csigát, egy rongyos kiflit és egy 5 dl-es ásványvizet tartalmaz, ára 500 Ft. Az uzsonnacsomagokat a megrendelőlapon tudják megrendelni, átvenni és kifizetni pedig a Skanzen Pékségben lehet 9 és 14 óra között.

 

 

 gfergethrthrthrthrthrthrthrthht4ezhh.jpg

 

 

Kis múzeumi illemtan:

A Skanzen a Duna-Ipoly Nemzeti Park része, természetvédelmi terület. Az épületek és a berendezési tárgyak pótolhatatlan értéket képviselnek. Kérjük, vigyázzon Múzeumunkra, hogy olyannak őrizhessük meg az utókor számára, ahogy azt elődeink megálmodták, amiért az itt dolgozók munkálkodnak! A kiállítások természetes környezetében a gyermekek felszabadultabban mozognak, azonban fontos, hogy a múzeumi viselkedés szabályait előre megismerjék.

 

Néhány jó tanács:

 • A balesetek megelőzése érdekében is kérjük, hogy a kapukra, korlátokra, kutakra, kemencékre a gyerekek NE MÁSSZANAK FEL!
 • A foglalkozások ideje alatt az enni- és innivalót, rágógumit, telefont, stb. mindenki tartsa a táskájában! A bejárati épületben csomagmegőrző található.
 • A tájegységekben TILOS A DOHÁNYZÁS! A pihenőkben és a bejáratnál találhatók dohányzásra kijelölt helyek.
 • Minden tájegységben van pihenőhely, ivóvíz, mosdó.

 

Étkezés:

 • Skanzen Pékség: fatüzeléses kemencéjében sült hagyományos sós és édes péksütemények, kovásszal készült kenyér, kávé, üdítő
 • Resti: finom gőzölgő kávé mellé péksütemény, édesség, rágcsálnivaló
 • Igény esetén csoportos menü rendelhető.

 

 

Vásárlási lehetőségek:

 • Portéka bolt (Bejárati épület): könyvek, képeslapok, foglalkoztató füzetek, zsűrizett kézműves termékek.
 • Szatócsbolt: játékok, különleges édességek, kézműves portékák, természetes alapanyagokból készült játékok.

 

Letölthető dokumentumok:

Múzeumpedagógiai foglalkozás megrendelő

MÁV-fogadónyilatkozat

Nyomtatóbarát változat

 

Tartalmas időtöltést, jó szórakozást kívánunk!

Az Ismeretátadási Osztály munkatársai

foglalkozás megrendelése Skanzen látogatása Skanzen gyerekekkel iskolai kirándulás óvodai kirándulás múzeum pedagógusoknak múzeumi kirándulás


Kapcsolódó cikkek