Pedagógusok Napja 2018

Vegyen részt a Mesterek Oskoláján az idei pedagógusok napjának rendhagyó alkalmán a Skanzenben!
Szerző: Skanzen 2018. augusztus 27.

Pedagógusok Napja a Múzeumok Őszi Fesztiválja jegyében -

Mesterek Oskolája a Skanzenben

 

Az elhivatott pedagógus, akárcsak az első iskolában 1000 évvel ezelőtt, úgy ma is a tanítványai javát igyekszik szolgálni nem csak az intézmény falai között, hanem életével, példamutatásával is. De vajon mit kezd a tapasztalataival, "életiskolájával" a nyugdíjba vonult pedagógus, akiben még ott a szikra, hogy új tüzeket lobbantson a fiatalabb pedagógus nemzedékekben, hogy hivatásuk mestereivé válhassanak ők is?

 

A "SZENZÁCIÓS ÖRÖKSÉGÜNK - Mesterek oskolája"  ingyenes szakmai program egyben rendhagyó önképzési és önkifejezési alkalom is. A program során olyan tettre kész nyugdíjas pedagógusok tartanak majd kihelyezett múzeumi órát, akik felhalmozódott élettapasztalatukat, jól bevált módszereiket szívesen átültetik a Skanzen terepasztalára, a néprajzi közegbe. A résztvevő, még aktív pedagógusokkal folytatott eszmecsere képesítésüknek, szaktárgyuknak, kedvenc témájuknak megfelelően, módszertani modellezés közben történik a hiteles múzeumi helyszíneken, szakemberek közreműködésével.

 

A kollégák mai kérdéseikre olyan válaszokat kaphatnak, amelyek kiállták az idők próbáját, és eredményesen felhasználhatóak jelenleg is a nevelői munka során az óvodában, iskolában egyetemen, múzeumban egyaránt.

 

A program a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretén belül kerül megrendezésre. Szeretettel várjuk az óvodapedagógusoktól az egyetemi előadókig mindazokat, akik nyitottak az ingyenes továbbképzési lehetőségre.

Részletes program hamarosan.

 

A részvétel ingyenes, előzetes regisztrációhoz kötött.

Időpont: 2018. október 19., péntek 15.00 és 20.00 óra között

Helyszín: Szabadtéri Néprajzi Múzeum – 2000 Szentendre, Sztaravodai út 75.

 

Bővebb információ és jelentkezés:

Kustánné Hegyi-Füstös Ilona

E-mail: khf.ili@sznm.hu

Telefon: 06-26-502-554, 06-30-748-8550

Skanzen Tanárok Napja Múzeumok Őszi Fesztiválja pedagógusok napja pedagógus nap


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Skanzen Love Tour pároknak

Randizzatok a Skanzenben vagy éljétek át újra az ismerkedés pillanatait! Önállóan játszható, pecsétgyűjtő túra a párválasztás, ismerkedés, esküvő témáihoz.
Látogatás

Tematikus tárlatok

Múzeumunk fontos 20. századi témákat is feldolgoz. A paraszti társadalom felbomlásának, a dél-dunántúli lakosságcserének és a málenkij-robotnak is szenteltünk egy-egy tárlatot.

Intézményeink