Heted7 Tábor 2019

Várjuk a 6-12 éves gyerekeket nyári napközis táborainkba, ahol a Skanzen egyedi lehetőségeit kihasználva tartalmas és szórakoztató időtöltést kínálunk.
Szerző: Skanzen 2019. március 18.

skanzen_heted7_tabor.jpg

 

 

Heted7 Táborok

2019 nyár 

 

Nyolc héten keresztül várjuk a 6-12 éves gyerekeket nyári napközis táborunkba.  A táborozók öt nap alatt tevékeny részesei lehetnek jellegzetes paraszti munkáknak, kézműves tevékenységeknek, mozgásos és dramatikus játékoknak.

 

Nyolc tájegységben ismerkedhetnek a paraszti és mezővárosi társadalom múltjával. Nagy csűrjeink, pajtáink, házaink kiváló helyszínt jelentenek esős és meleg időben egyaránt az élményszerzéshez. A múzeum szabad területei, a kertek, rétek, erdő és a patak lehetőséget adnak a gyermekek mozgásigényének kielégítéséhez.

 

Napirend

A programokat naponta 8.00-tól 17.00-ig tartjuk. 

8:00 – 9:00 Érkezés, reggeli

9:00 – 12:00 Tábori programok, játék, kézműveskedés

12:00 – 13:00 Ebéd

13:00 – 13:30 Pihenés, mesehallgatás

13:00 – 16:00 Tábori programok, játék, kézműveskedés

16:00 – 17:00 Uzsonna, hazamenetel

 

 Időpont: július 1-5. | BETELT

Papp_Tibor.jpg

Németh_Katalin.jpg

Táborvezetők: Papp Tibor, Németh Katalin

Pedagógus házaspárként a régi falusi élet családmodelljén keresztül kívánjuk elérni, hogy ezeknek az embereknek a szorgalma, tisztességes helytállású, becsületes élete legyen példa a ránk bízott gyermekek számára.

 

Időpont: július 8-12. BETELT

CsikiLóránt_CsikiVirág.jpg

Táborvezetők: Csiki Lóránt, Csiki Virág

Táborunkban a gyermekek egyszerű népi kézműves technikákkal ismerkedhetnek meg, mindezt természetes illetve természetben megtalálható anyagokból. Kézművesség mellett persze jut idő meghallgatni Lóri bácsi népmeséit, Virágtól népi játékokat tanulhatunk.

 

Időpont: július 15-19. BETELT

Kustanne_Hegyi_Fustos_Ilona.jpg Etter_Eva.jpg

Táborvezetők: 

Kustánné Hegyi Füstös Ilona

A szabadtéri néprajzi múzeumpedagógia életformámmá vált, aminek kialakításában és naprakésszé tételében 37 éve munkálkodom itt, az első munkahelyemen. Hiszek a szeretet és türelem erejében, fontosnak tartom az anyanyelvi nevelést, a folklórt és a személyközpontú, játékos módszereket.

Etter Éva

A gyerekek számára biztosított észrevétlen szabadságban hiszek. Olyan finoman ott lévő, láthatatlan korlátokban, amik között igazán jól érezhetik magukat.

 

Időpont: július 22-26. BETELT

Bokonics_Kramlik_Marta.jpg Molnar_Jozsef.jpg

Táborvezetők: 

Bokonics-Kramlik Márta

Szeretem a természetet, a kreativitást, kézműveskedést. A Skanzen Heted7 tábora pedig a legjobb hely ahhoz, hogy a gyerekekkel együtt felfedezzük az erdőket, réteket, a múzeum épületeit és közösen alkossunk.

Molnár József

Múzeumpedagógusként minden korosztállyal foglalkozom a múzeumban. Gyerekként utáltam a nyári napközis táborokat, ezért is igyekszem másképp foglalkozni a gyerekekkel a Skanzen Heted7 táborában.

 

Időpont: július 29. - augusztus 2. 

Bardocz_Todor_Eniko.jpg Pinterne_Herczeg_Andrea.jpg

Táborvezetők:

Bardócz-Tódor Enikő

Múzeumpedagógusként dolgozom már több mint húsz éve. Négy gyermekem és négy unokám van. Örömmel tölt el a gyerekek sokfélesége és szeretete, ezért a Heted7 tábor számomra is mindig nagyon jó élmény.

Pintérné Herczeg Andrea

Több mint 10 éve dolgozom a múzeumban andragógus és hagyományismeret oktatói diplomával. Szeretek gyermekcsoportokkal foglalkozni, leginkább a tevékenység-központú foglalkozásokat kedvelem. Fontosnak tartom, hogy a gyermek megélje a szórakozva tanulás élményét.

 

Időpont: augusztus 5-9. | BETELT

 

Szabo_Gyula.jpg Kisjuhasz__Viktoria.jpg

Táborvezetők: 

Szabó Gyula

Az az elvem, hogyha már jár a nyelvem, a természetről szóljak: ne legyenek üresek a disznóólak, és ha már nyikorognak a szekéren a kerekek, legalább legyenek rajta gyerekek!

Kisjuhász Viktória

Már igen fiatalon megfogalmazódott bennem egy „három kívánság”, hogy mivel is szeretnék foglalkozni, ha majd „nagy leszek”. Ebből a hármasból az egyik alapkő a GYEREKEK. A velük való foglalkozás, a játék, a közös alkotás, a beszélgetések, a közös élmények teszik teljessé az életem.

 

Időpont: augusztus 12-16.

Bujdoso_Tünde.jpg Galai_Maria.jpg

Táborvezetők: 

Bujdosó Tünde

Hagyományéltetőnek vallom magam, a tanítás, a néptánc, a népi játék, népi ének, népmese csodálatos kincse része a mindennapjaimnak. Nagyon hálás vagyok, hogy másokkal együtt élhetem meg a gazdag néphagyományunkat.

Galai Mária

A drámapedagógia módszere a minden érzékkel való átélés élményével tanít. Abban hiszek, hogy a gyermekeinkben rejlő kreativitás, emberi értékek egyre jobban láthatóvá válnak a tudás és az együtt alkotás örömében.

 

Időpont: augusztus 26-30.

Nagy_Maria.jpg Marsovszkyné Majsai Andrea.jpg

Táborvezetők: 

Nagy Mária

Mottóm: Légy jelen a múltadban! Fontosnak tartom, hogy a gyerekekkel megismertessem a múlt szikráit, amikből a jelenben is lángot csiholhatnak.

Marsovszkyné Majsai Andrea

Tanító és gyógypedagógus vagyok. Mottómul egy Goethe idézetet választottam: „Boldog, aki örömmel tesz és a tettnek örül.”

 

A Heted7 Tábor díja: 29.500 Ft/fő/hét

Gyermektáboraink ára tartalmazza az egész napos, hétfőtől péntekig tartó foglalkozásokat, napi háromszori étkezést és az ÁFA-t.

 

Kedvezmények

Testvérek esetén a 2. és 3. gyermek: 27.500 Ft /fő

Több turnus esetén a 2. és 3. turnus: 27.500 Ft /fő

 

Fizetési mód

Készpénzben a tábor első napján, a helyszínen. Lehetőség van bankkártyával történő fizetésre és SZÉP-Kártya Szabadidő kerettel, Erzsébet Kultúrautalvánnyal való fizetésre is.

 

A visszalépés feltételei

Abban az esetben, ha a jelentkezés visszavonása a turnuskezdés előtti héten történik, 7 000 Ft regisztrációs díjat számítunk fel. A meghirdetett turnusok megfelelő számú jelentkező esetén kerülnek megrendezésre.

 

 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

Bővebb információ és jelentkezés

Stefaich-Veres Enikő

oktatásszervező

Tel.: 26/502-586

Mobil: 30/562-7513

Email: tabor@skanzen.hu

tábor gyerektábor heted7 tábor heted7 múzeumpedagógia nyári tábor nyári gyerektábor


Kapcsolódó cikkek
Tanulás

Tavaszi Napközi

Melyik vidéken hogyan készülődtek az ünnepre, miként várták a tavaszt? Egynapos tavaszi tábor gyerekeknek!
Látogatás

Gyermek-élménypontok

Mesekert? Bábszínház? Gyerekgazdaság? Fotóműhely? A gyerekek számára a múzeum igazi játszótérré válhat. Fedezzétek fel együtt, hozzátok el a családot ebbe a csodavilágba!
Látogatás

Élet a fronton túl

Az ÉLET A FRONTON TÚL tematikus évben a múzeum az első világháborút követő éveket idézi meg a kiállítás enteriőrjeiben, kísérőprogramokkal, túravezetésekkel.