Heted7 Tábor 2020

Várjuk a 6-12 éves gyerekeket nyári napközis táborainkba, ahol a Skanzen egyedi lehetőségeit kihasználva tartalmas és szórakoztató időtöltést kínálunk.
Szerző: Skanzen 2020. február 18.

skanzen_heted7_gyerektabor.jpg

 

Heted7 Táborok

2020-ban is!

 

Nyolc héten keresztül várjuk a 6-12 éves gyerekeket nyári napközis táborunkba.  A táborozók öt nap alatt tevékeny részesei lehetnek jellegzetes paraszti munkáknak, kézműves tevékenységeknek, mozgásos és dramatikus játékoknak.

 

Nyolc tájegységben ismerkedhetnek a paraszti és mezővárosi társadalom múltjával. Nagy csűrjeink, pajtáink, házaink kiváló helyszínt jelentenek esős és meleg időben egyaránt az élményszerzéshez. A múzeum szabad területei, a kertek, rétek, erdő és a patak lehetőséget adnak a gyermekek mozgásigényének kielégítéséhez.

 

Napirend 

A programokat naponta 8.00-tól 17.00-ig tartjuk. 

8:00 – 9:00 Érkezés, reggeli

9:00 – 12:00 Tábori programok, játék, kézműveskedés 

12:00 – 13:00 Ebéd

13:00 – 13:30 Pihenés, mesehallgatás

13:00 – 16:00 Tábori programok, játék, kézműveskedés

16:00 – 17:00 Uzsonna, hazamenetel

 

A 2020-as Heted7 Táborok időpontjai és táborvezetői:

 

2020. június 29 - július 3. - BETELT

Táborvezetők: Bokonics-Kramlik Márta, Molnár József

 

Bokonics_Kramlik_Marta.jpg Molnar_Jozsef.jpg

 

Szeretem a természetet, a kreativitást, kézműveskedést. A Skanzen Heted7 tábora pedig a legjobb hely ahhoz, hogy a gyerekekkel együtt felfedezzük az erdőket, réteket, a múzeum épületeit és közösen alkossunk. (Bokonics-Kramlik Márta)

 

Múzeumpedagógusként minden korosztállyal foglalkozom a múzeumban. Gyerekként utáltam a nyári napközis táborokat, ezért is igyekszem másképp foglalkozni a gyerekekkel a Skanzen Heted7 táborában. (Molnár József)

 

2020. július 6-10. 

Táborvezetők: Kustánné Hegyi Füstös Ilona, Róznerné Lipcsey Zsuzsanna

 

Kustanne_Hegyi_Fustos_Ilona.jpg

Kustánné Hegyi Füstös Ilona

 

A szabadtéri néprajzi múzeumpedagógia életformámmá vált, aminek kialakításában és naprakésszé tételében 37 éve munkálkodom itt, az első munkahelyemen. Hiszek a szeretet és türelem erejében, fontosnak tartom az anyanyelvi nevelést, a folklórt és a személyközpontú, játékos módszereket. (Kustánné Hegyi Füstös Ilona)

 

Magyar-történelem szakos tanárként végeztem, jelenleg múzeumpedagógusként dolgozom. Kétgyermekes anyukaként nap, mint nap megtapasztalom azokat az apró örömöket, amelyekkel a gyermekek felnövekedése jár. Szeretek mindent, ami természetes, legyen szó viselkedésről, vagy a minket körülvevő tárgyakról, környezetről. Szívesen végzek kézműves tevékenységet, vagy mesélek a gyerekeknek.  Szeretek játszva tanítani és hiszek a jó beszélgetésekben. (Róznerné Lipcsey Zsuzsanna)

 

2020. július 13-17.  - BETELT

Táborvezetők: Papp Tibor, Németh Katalin, Gallai Aletta

 

Papp_Tibor.jpg

Németh_Katalin.jpg

 

Pedagógus házaspárként a régi falusi élet családmodelljén keresztül kívánjuk elérni, hogy ezeknek az embereknek a szorgalma, tisztességes helytállású, becsületes élete legyen példa a ránk bízott gyermekek számára. (Papp Tibor, Németh Katalin)

 

 „Hogy elérd a felleget: fogom a kezed. Ha mered, elengeded." – olvastam egyszer, és jöttem rá tanítóként, családanyaként, hogy ebben rejtőzik a lényeg. Ehhez pedig oszlopok, értékek, érzelmek, közös élmények kellenek, melyeket a néphagyomány éltetésével és a modern élménypedagógiával ötvözve érhetjük el mi, mindannyian együtt. (Gallai Aletta)

 

2020. július 20-24. - BETELT

Táborvezetők: Pintérné Herczeg Andrea, Etter Éva

 

Pinterne_Herczeg_Andrea.jpgEtter_Eva.jpg

 

Több mint 10 éve dolgozom a múzeumban andragógus és hagyományismeret oktatói diplomával. Szeretek gyermekcsoportokkal foglalkozni, leginkább a tevékenység-központú foglalkozásokat kedvelem. Fontosnak tartom, hogy a gyermek megélje a szórakozva tanulás élményét. (Pintérné Herczeg Andrea)

 

A gyerekek számára biztosított észrevétlen szabadságban hiszek. Olyan finoman ott lévő, láthatatlan korlátokban, amik között igazán jól érezhetik magukat. (Etter Éva)

 

2020. július 27-31. - BETELT

Táborvezetők: Szabó Gyula, Perczel Mariann

 

Szabo_Gyula.jpg  

 

Az az elvem, hogyha már jár a nyelvem, a természetről szóljak: ne legyenek üresek a disznóólak, és ha már nyikorognak a szekéren a kerekek, legalább legyenek rajta gyerekek! (Szabó Gyula)

 

Szeretem a természetet, örömmel tölt el a velünk élő állatok és növények megfigyelése.
Az erdőn-mezőn töltött napok során a gyerekekkel együtt fedezzük fel a falu kertjeit és háziállatait,  az erdő és a liget fáit, bokrainak sűrűjét és a bennük élő madarakat, rovarokat és még ezernyi kincset! (Perczel Mariann)

 

2020. augusztus 3-7.

Táborvezetők: Tódor Enikő, Bardócz-Tódor Sarolta

 

Eniko_Sarolta.jpg

Tódor Enikő - Bardócz-Tódor Sarolta

 

Múzeumpedagógusként dolgozom már több mint húsz éve. Négy gyermekem és négy unokám van. Örömmel tölt el a gyerekek sokfélesége és szeretete, ezért a Heted7 tábor számomra is mindig nagyon jó élmény. (Tódor Enikő)

 

Gyerekkorom óta sok időt töltök a Skanzenben. Szeretek a gyerekekkel együtt gondolkodni, tevékenykedni. Tízéves korom óta lovaglok, versenyzek. A kitartó munka erejében hiszek, de ennek az előszobája a játék. Gyertek velem játszani! (Bardócz-Tódor Sarolta)

 

2020. augusztus 10-14. - BETELT

Táborvezetők: Bujdosó Tünde, Galai Mária

 

Bujdoso_Tünde.jpg Galai_Maria.jpg

 

Hagyományéltetőnek vallom magam, a tanítás, a néptánc, a népi játék, népi ének, népmese csodálatos kincse része a mindennapjaimnak. Nagyon hálás vagyok, hogy másokkal együtt élhetem meg a gazdag néphagyományunkat. (Bujdosó Tünde)

 

A drámapedagógia módszere a minden érzékkel való átélés élményével tanít. Abban hiszek, hogy a gyermekeinkben rejlő kreativitás, emberi értékek egyre jobban láthatóvá válnak a tudás és az együtt alkotás örömében. (Galai Mária)

 

2020. augusztus 24-28.

Táborvezetők: Nagy Mária, Majsai Andrea

 

Nagy_Maria.jpg Marsovszkyné Majsai Andrea.jpg

 

Mottóm: Légy jelen a múltadban! Fontosnak tartom, hogy a gyerekekkel megismertessem a múlt szikráit, amikből a jelenben is lángot csiholhatnak. (Nagy Mária)

 

Tanító és gyógypedagógus vagyok. Mottómul egy Goethe idézetet választottam: „Boldog, aki örömmel tesz és a tettnek örül.” (Marsovszkyné Majsai Andrea)

 

A Heted7 Tábor díja: 33.000 Ft/fő/hét

Gyermektáboraink ára tartalmazza az egész napos, hétfőtől péntekig tartó foglalkozásokat, napi háromszori étkezést és az ÁFA-t.

 

Kedvezmények

Testvérek esetén a 2. és 3. gyermek: 31.800 Ft /fő

Több turnus esetén a 2. és 3. turnus: 31.800 Ft /fő

 

Fizetési mód

Készpénzben a tábor első napján, a helyszínen. Lehetőség van bankkártyával történő fizetésre és SZÉP-Kártya Szabadidő kerettel, Erzsébet Kultúrautalvánnyal való fizetésre is.

 

A visszalépés feltételei

Abban az esetben, ha a jelentkezés visszavonása a turnuskezdés előtti héten történik, 7 000 Ft regisztrációs díjat számítunk fel. A meghirdetett turnusok megfelelő számú jelentkező esetén kerülnek megrendezésre.

 

Jelentkezés

Az alábbi, kitöltött jelentkezési lap és önkéntes hozzájárulás visszaküldésével (a tabor@skanzen.hu email-címre):

Kérjünk, hogy a részünkre küldött e-mail mérete maximum 15 MB legyen, nagyobb fájl esetében előfordulhat, hogy nem érkezik meg hozzánk a jelentkezésük. Köszönjük!

 

Kérjük, az alábbi NÉBIH szülői nyilatkozatot pedig kinyomtatva, kitöltve szíveskedjen magával hozni a tábor első napján:

 

Bővebb információ

Babiczky Nóra oktatásszervező

babiczky.nora@skanzen.hu 

06305627513

 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

2020. augusztus 24-28. – Fazekastábor

Táborvezető: Csikós Anna keramikus

Időtartam: 9:00-16:00

 

Várjuk azokat az alkotó kedvű fiatalokat 12 éves kortól, illetve a felnőtteket, szeniorokat, akik:

  • érdeklődnek a fazekasmesterség iránt,
  • kikapcsolódásra vágynak,
  • újat szeretnének kipróbálni,
  • esetleg már meglévő fazekastudásukat szeretnék fejleszteni.

 

Az egyhetes tábor célja a fazekasság technikai elemeinek megismerése a formázástól a díszítésig. Szándékunk, hogy felkeltsük az érdeklődést a magyar népi fazekasság, illetve a Kárpát-medence fazekas központjaiból kikerülő remekművek forma- és ismeretgazdagsága iránt.

 

A tanítássorozat arra is kiváló lehetőséget nyújt, hogy amatőr szinten olyan gyakorlati tudást sajátítson el a résztvevő, aminek eredményeképpen esztétikai igényességgel tervezheti és készítheti el saját használati tárgyait.

 

A Fazekastábor díja: 33.000 Ft/fő, mely tartalmazza az oktatást, a munkaeszközöket, a felhasznált anyagot, és az ebédet.

 

(A tábort minimum 10 fő jelentkezése esetén indítjuk!)

 

Jelentkezés: Az alábbi kitöltött jelentkezési lap és önkéntes hozzájárulás visszaküldésével (a herczeg.andrea@skanzen.hu email-címre):

 

 

Kérjük,az alábbi NÉBIH szülői nyilatkozatot pedig kinyomtatva, kitöltve szíveskedjenek magával hozni a tábor első napján. 

 

Bővebb információ:

Pintérné Herczeg Andrea

Múzeumpedagógus

+36 30 870-6934

herczeg.andrea@skanzen.hu

(H-CS 8-16 óra között, P 8-14 óráig) 

tábor gyerektábor heted7 tábor heted7 múzeumpedagógia nyári tábor nyári gyerektábor


Kapcsolódó cikkek
Tanulás

Tavaszi Napközi

Melyik vidéken hogyan készülődtek az ünnepre, miként várták a tavaszt? Egynapos tavaszi tábor gyerekeknek!
Látogatás

Gyermek-élménypontok

Mesekert? Bábszínház? Gyerekgazdaság? Fotóműhely? A gyerekek számára a múzeum igazi játszótérré válhat. Fedezzétek fel együtt, hozzátok el a családot ebbe a csodavilágba!