Heted7 táborok

Várjuk a 6-12 éves gyerekeket nyári napközis táborainkba, ahol a Skanzen egyedi lehetőségeit kihasználva tartalmas és szórakoztató időtöltést kínálunk.
Szerző: Skanzen 2018. február 26.

gyerekfotozas.jpg

 

Öt héten keresztül várjuk a 6-12 éves gyerekeket nyári napközis táborunkba.  A táborozók öt nap alatt tevékeny részesei lehetnek jellegzetes paraszti munkáknak, kézműves tevékenységeknek, mozgásos és dramatikus játékoknak. Nyolc tájegységben ismerkedhetnek a paraszti és mezővárosi társadalom múltjával. Nagy csűrjeink, pajtáink, házaink kiváló helyszínt jelentenek esős és meleg időben egyaránt az élményszerzéshez. A múzeum szabad területei, a kertek, rétek, erdő és a patak lehetőséget adnak a gyermekek mozgásigényének kielégítéséhez.

 

TÁBORAINK 2018-ban

Idén a Mátyás király-emlékévhez kapcsolódva tábori programjainkat a Mátyás királyról szóló népmesei elemek és a reneszánsz kultúra ihlették.

 

Kedves szülők! Június 4-ére minden táborunk betelt! Köszönjük a nagyfokú érdeklődést.

 

Mátyás király mindennapjai

Időpont: Július 2-6. / BETELT!

Táborvezetők: Bardócz-Tódor Enikő, Molnár József

Minden napra egy Mátyás mese részévé válhatnak a gyermekek. Az emberi leleményesség és furfang színesíti a királyi és paraszti udvar életét. Álruhába öltözve, az urakat megleckéztetve járják a „falvakat”, átélhetik a Mátyás királyról szóló kalandokat.

 

Mátyás király udvarnépe

Időpont: Július 9-13. / BETELT!

Táborvezetők: Csiki Lóránt és Csiki Virág

Mátyás udvarában szorgos kezek munkálkodnak. Vannak, akik az étel ellátmányért felelősek, vannak, akik „szőnek-fonnak”, a kelme előállításában serénykednek és vannak, akik a szórakoztatásban jeleskednek, dalaikkal, meséikkel idézik meg a királyi udvart.

 

Mátyás király udvarában 

Időpont: Július 16-20.  / BETELT!

Táborvezetők: Papp Tibor, Németh Katalin, Gallai Aletta

Apródok és udvarhölgyek Mátyás udvarában. De ahhoz, hogy apródokká és udvarhölgyekké váljanak, ismerniük kell az illem-, tánc- és öltözködési szabályokat. A hét végére kiderül az is, kikből lesznek Kinizsi vitézei.

 

Matyi, Mátyás, Mujkó

Időpont: Július 23-27. / BETELT!

Táborvezetők: Kustánné Hegyi-Füstös Ilona, Sztankovszky Varsány

Mátyás király is volt ám kisgyerek, amikor még Matyinak szólították! Te hogyan élnéd a reneszánsz korban az életed? Bajvívó lovagnak vagy udvarhölgynek tanulnál? Akár feltaláló és felfedező is lehet belőled, ha eléggé kíváncsi vagy. Megtalálhatod a titkos kódexeket, megkóstolhatod a lakoma kedvelt csemegéjét. és megmérkőzhetsz egy igazi lovagi tornán és foghatod az Okos Lány kezét a párnás tánc közben a tábort záró udvari bálon.

 

Mátyás próbái – mesés kalandok 

Időpont: Augusztus 21-24. (4 nap)  / BETELT!

Táborvezetők: Nagy Mária, Majsai Andrea

3 nap egy esztendő, míg felkészülnek a hűséges alattvalók a próbatételekre. A 4. napon megmérettetnek, és aki kiállja Mátyás király furfangot és ügyességet kívánó próbáit, a király hétpróbás vitéze illetve okos leánya címet érdemli.

  

A programokat naponta 8.00-tól 17.00-ig tartjuk. 

 

A Heted7 Tábor díja: 27.500 Ft/fő/hét

Az augusztusi tábori hét díja: 22.000 Ft/fő/4 nap

Gyermektáboraink ára tartalmazza az egész napos, hétfőtől péntekig tartó foglalkozásokat, napi háromszori étkezést és az ÁFA-t.

 

Kedvezmények

Testvérek esetén a 2. és 3. gyermek: 25.000 Ft /fő

Több turnus esetén a 2. és 3. turnus: 25.000 Ft /fő

 

Fizetési mód

Készpénzben a tábor első napján a helyszínen. Lehetőség van bankkártyával történő fizetésre és SZÉP-Kártya Szabadidő kerettel, Erzsébet Kultúrautalvánnyal való fizetésre is.

 

A visszalépés feltételei

Abban az esetben, ha a jelentkezés visszavonása a turnuskezdés előtti héten történik, 5 000 Ft regisztrációs díjat számítunk fel. A meghirdetett turnusok megfelelő számú jelentkező esetén kerülnek megrendezésre.

 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

2018. évi jelentkezési lap letöltése ITT.

 

Bővebb információ és jelentkezés

Pintérné Herczeg Andrea

oktatásszervező

Tel.: 26/502-599

Mobil: 30/870-6934

Email: tabor@sznm.hu

heted7 táborok skanzen50 életfordulók ünnepei nyári tábor gyerektábor napközis tábor


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Tematikus tárlatok

Múzeumunk fontos 20. századi témákat is feldolgoz. A paraszti társadalom felbomlásának, a dél-dunántúli lakosságcserének és a málenkij-robotnak is szenteltünk egy-egy tárlatot.