Heted7 táborok kicsiknek

Várjuk a 6-12 éves gyerekeket nyári napközis táborainkba, ahol a Skanzen egyedi lehetőségeit kihasználva tartalmas és szórakoztató időtöltést kínálunk.
Szerző: Skanzen 2017. április 06.

gyerekfotozas.jpg

 

Idén öt héten keresztül várjuk a 6-12 éves gyerekeket nyári napközis táborunkba.  A táborozók öt nap alatt tevékeny részesei lehetnek jellegzetes paraszti munkáknak, kézműves tevékenységeknek, mozgásos és dramatikus játékoknak. Nyolc tájegységben ismerkedhetnek a paraszti és mezővárosi társadalom múltjával. Nagy csűrjeink, pajtáink, házaink kiváló helyszínt jelentenek esős és meleg időben egyaránt az élményszerzéshez. A múzeum szabad területei, a kertek, rétek, erdő és a patak lehetőséget adnak a gyermekek mozgásigényének kielégítéséhez.

 

Idén ünnepeljük a Skanzen alapításának 50. évfordulóját. A hétköznapok megszokottságát minden ember és közösség szereti megszakítani egy-egy megkülönböztetett időszakkal, ami valami miatt varázslatos, emlékezésre késztet, összeköt bennünket. A táborozó gyerekek megismerik az ünnepi készülődés szokásait, az ünneplés külsőségeit és tartalmát. Ahogy az ajándék, a rendhagyó étel, az ünnepi viselet is velejárója az ünnepnek, mi is készítünk ajándékot, finomságokat, hogy megadjuk a módját az ünneplésnek.

 

Szeretettel várjuk mindazokat, akik szeretik és várják az örömteli pillanatokat és szívesen okoznak másoknak boldog perceket, hogy az ünnep valóban ünnep legyen.

 

A programokat naponta 8.00-tól 17.00-ig tartjuk.

 

Július 3-7.

Program: Életfordulók ünnepei

Táborvezetők: Papp Tibor, Németh Katalin, Horváth Adrienn

Tudod-e, hogy ki a koma? Vagy, hogy miért volt még a születésnapnál is fontosabb esemény egy névnap megülése a falusi ember számára? Mit jelent a népmese végén, mikor a legény és királylány egymásra találnak, hogy ásó kapa nagyharang válasszon szét titeket? Életfordulók jeles ünnepeit járjuk körbe népi játékok, népmesék, múzeumi barangolások segítségével.

 

Július 10-14. - BETELT!

Program: Virágkoszorútól a hangszerekig

Táborvezetők: Csiki Lóránt, Csiki Virág

Lóri bácsi mesét mond, Virág néni népdalokat tanít, emlett pedig a gyerekek népi sportjátékokat játszanak a szabadban, virágkoszorút fonnak, megszólaltatják hangszerként a környezetben található anyagokat, és élvezik a nyarat! A Skanzen 50. születésnapja alkalmából pedig megismerkednek más kultúrák ünnepi szokásaival, hagyományaival is, és a tábort egy nagy közös mulatsággal zárják.

 

Július 17-21.

Program: Az ünnep, az összetartozás

Táborvezetők: Kustánné Hegyi Füstös Ilona, Molnár József

Otthon, városunkban akkor tudunk igazán ünnepelni, ha érezzük a szeretetet, az összetartozást. A környezetünk rendbe tétele, feldíszítése jó érzéssel tölti el azt, aki készülődik, és aki miatt mindez történik. Vajon miért viselkedünk ilyenkor eltérő módon a megszokottól? Milyen ünnepi szokásokat tartunk be és teremtünk? Kötődnek-e tilalmak ma egy ünnephez? Mit jelent számunkra az ajándék? Tudjuk-e, hogy milyen hiedelem vagy szokás hívta életre mostani szokásainkat? Olyan rendhagyó lehetőségeket teremtünk, melyek segítséget adnak a jövőben ahhoz, hogy az ünnep fényei zavartalanul loboghassanak életükben.

 

Július 24-28.

Program: A gazda és a gazdasszony készülődik az ünnepre

Táborvezetők: Bardócz-Tódor Enikő, Bokonics-Kramlik Márta

A gazdasszony készülődik az ünnepre, kiszellőzteti az ágyneműt, leporolja a stelázsit és elkészíti az ünnepi süteményt. A gazda se rest, megjavítja a ház oldalát, tapaszt, lecsutakolja a csacsit, a lovat, hogy fogadni tudják a vendégeket. A készülődés során pedig megismeretjük a gyerekekkel más népcsoportok ünnepi szokásait, hétköznapjait.

 

Augusztus 21-25. - BETELT!

Program: Gazdasági élet ünnepei

Táborvezetők: Horváth Adrienn, Nagy Mária

Már közhírré szétdoboltatik! Készül a falu népe a hideg időre, a télre! Gyűjti és szárítja az almát, a körtét, a gyógyító növényeket, hajtja lassan az állatokat befelé. Legyél te is kis gazdasszony, gondos gazda, vegyél részt a ház körüli munkákban! Ismerd meg eleid hétköznapjait és a gazdasági élet ünnepeit!

 

A Heted7 Tábor díja: 27.500 Ft/fő/hét

Gyermektáboraink ára tartalmazza az egész napos, hétfőtől péntekig tartó foglalkozásokat, napi háromszori étkezést és az ÁFA-t.

 

Kedvezmények

Testvérek esetén a 2. és 3. gyermek: 25.000 Ft /fő

Több turnus esetén a 2. és 3. turnus: 25.000 Ft /fő

 

Fizetési mód

Készpénzben a tábor első napján a helyszínen. Lehetőség van bankkártyával történő fizetésre és SZÉP-Kártya Szabadidő kerettel, Erzsébet Kultúrautalvánnyal való fizetésre is.

 

A visszalépés feltételei

Abban az esetben, ha a jelentkezés visszavonása a turnuskezdés előtti héten történik, 5 000 Ft regisztrációs díjat számítunk fel. A meghirdetett turnusok megfelelő számú jelentkező esetén kerülnek megrendezésre.

 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

Bővebb információ és jelentkezés

Pintérné Herczeg Andrea oktatásszervezőnél az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Tel.: 26/502-599

Mobil: 30/870-6934

e-mail: tabor@sznm.hu

 

Jelentkezési lap itt letölthető

heted7 táborok skanzen50 életfordulók ünnepei nyári tábor gyerektábor napközis tábor


Kapcsolódó cikkek
Tanulás

Év-kör-kép

Az évszakok váltakozása, a gazdasági év munkaalkalmai és a jeles napok szokásai meghatározták a paraszti életmódot. Az évkörnek megfelelően „mindent a maga idejében” végzünk.

Intézményeink