Családbarát Múzeum elismerést nyert a Skanzen

A Múzeumpedagógiai Évnyitón idén első alkalommal adták át a díjat.
Szerző: Skanzen 2020. szeptember 29.

A díjat a családok minőségi időtöltésére kiemelt figyelmet fordító nyolc intézmény vehette át. A Szabadtéri Néprajzi Múzeum sikerét a múzeumi gyermek-élménypontok fejlesztésének köszönheti. Az elismerést Horváth Anita, a Kommunikációs és Marketing Osztály főosztályvezetője vette át.

 

Családbarát.jpg

 

A Skanzen mellett díjat nyert a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, a Gödöllői Királyi Kastély, a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, a Matrica Múzeum, a Magyar Természettudományi Múzeum, a Reptár – Szolnoki Repülőmúzeum és a Budapest 18. kerületi Tomory Lajos Múzeum.

 

A Családbarát Múzeum kritériumrendszert a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ vezette szakértői csoportok tagjai bírálták el. Múzeumi szakembereken kívül óvodapedagógusok, pedagógusok, egyetemi oktatók, kisgyermekes és nagycsaládos szülők mellett családokkal foglalkozó civil szervezetek - a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, az Egyszülős Központ, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Fiatal Családosok Klubja – véleményezték a jelentkezőket.

 

A Múzeumok Őszi Fesztiváljáról és a további díjazottakról itt olvashat.   Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Felhők között

Az Ünnepi Könyvhétre érkezett meg a Skanzen legújabb kiadványa, Weinstock Ernő első világháborós fotóalbumát bemutató Felhők között című könyv.