maradjotthon és barangoljunk a Skanzenben

A koronavírus-járvány okozta otthonlét alatt a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum digitális kalandra hívja látogatóit.
Szerző: Skanzen 2020. március 18.

Töltsük hasznosan az időt a négy fal között és szerezzünk élményeket a Skanzen online csatornáin. A nagyobb külföldi és hazai múzeumok mellett a Skanzen is folyamatosan elérhetővé teszi tudásbázisát.

 

Skanzen Blog.jpg

 

Zárt ajtók mögött tovább folyik a munka, hiszen a Skanzen nem csupán a 60 hektáros szabadtéri múzeum, ahol élményekkel gazdagodhatunk, hanem a háttérben folyó tudományos munka helyszíne is. A rendkívüli zárvatartás alatt megtudhatnak érdekességeket a múzeumban folyó munkáról, most készülő Amikor minden más lett című kiállításunkról, a 2020-ra tervezett Határtalan Skanzen évünkről. Honlapunkon létrehozunk egy felületet, ahol praktikus tudással gyarapodhatnak az érdeklődők. Szó lesz itt gyógynövényekről, szappankészítésről, takarékoskodásról, kenyérsütésről.

 

Blogunkon, a blog.skanzen.hu-n néprajzi ismeretekkel bővíthetik tudásukat és betekinthetnek a múzeumban folyó tudományos munkába. Hírlevelünk magazinosabb témákkal kétheti rendszerességgel jelentkezik. 

Hírlevelünkre itt  iratkozhat fel. 

Bakony, Balaton-felvidék.jpg

Skanzen, Bakony, Balaton-felvidék 

Az ingyenesen letölthető Skanzen App segítségével virtuálisan barangolhatnak a múzeumban. A Skanzen házaira kattintva megismerhetik az egyes épületek, házak történetét, ahol a szöveges részek mellett kép- és hanganyag segíti az ismeretszerzést.

 

A Skanzen Youtube-csatornáján múzeumról készült filmeket osztunk meg, kiadványainkat pedig nyilvánossá tesszük a honlapon. Kövessen minket közösségi média felületeinken - Facebook-on és Instagram-on is.

digitális múzeum


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Felhők között

Az Ünnepi Könyvhétre érkezett meg a Skanzen legújabb kiadványa, Weinstock Ernő első világháborós fotóalbumát bemutató Felhők között című könyv.