Skanzen mesekönyv

Egy eltévedt ikerpár kalandjai a Skanzenben - Molnár Krisztina Rita tollából.
Szerző: 2016. április 15.

Ugye nektek is hiányzik a nyár? Mákszemmel és Gubóval télen is elkalandozhattok a szabadtéri múzeumba! A Skanzenben játszódó mesekönyv ideális ajándék lehet a karácsonyfa alá.

 

Makszem_es_Gubo_a_fa_allatt_Skanzen_mesekönyv.jpg

 

A Skanzen mesebeli környezete újabb kötet írására ihlette a nagy sikerű Maléna kertje íróját, Molnár Krisztina Ritát, így született meg a Mákszem és Gubó eltűn(őd)ik című meseregény.

 

A könyvben a főszereplő ikerpár a múzeum álomszerű csodavilágában indul kalandokra, melyek során többek kiderül, boszorkány-e valójában Telihold néni, mit tud az Illatos lányka, ki az a Mitmitke, és ki nyivákol a vízimolnár padlásán.

 

A mesét 8-12 éves gyerekeknek ajánljuk, akik a Skanzenben végigbóklászhatják Mákszem és Gubó kalandjainak útvonalát: belehuhoghatnak a félelmetes léleklyukba, felfedezhetik a különös szatócsboltot, megkóstolhatják Telihold néni gyógyteáit vagy a mesebeli pogácsát, megtanulhatják a vízimolnártól a bűvös mondókát, megsimogathatják a viháncoló Mákost és Gubát, a Skanzen pulijait, szusszanhatnak egyet a zakatoló Békán ülve, ahogy a mese főszereplői tették.

 

 skanzen_makszem_es_gubo_2.jpg

 

Az elbűvölő illusztrációkat Schall Eszter készítette, aki többek között Janikovszky Éva és Nemes Nagy Ágnes legendás gyerekkönyveinek újabb kiadásait is illusztrálta.

 

“A jó mesék nemcsak a csodák birodalmát nyitják meg a gyerekek előtt, hanem útravalóul is szolgálnak számukra. Molnár Krisztina Rita meséje igazi hamuban sült pogácsa: olyan világot idéz, amelyben régi mesteremberek tudása elevenedik meg azzal a céllal, hogy a mai gyerekeknek is hasznára váljék. A mese kíváncsi és bátor ikerpár hőse, Mákszem és Gubó kalandos utat járnak be a Skanzenben, melynek során egy másik valóságsíkot és önmagukat is mélyebben megismerik. A történetet azoknak ajánlom, akik nem félnek a látható dolgok mögött rejlő titkokat megismerni. “

                                                                                                  Boldizsár Ildikó (meseterapeuta)

 

Ajánlott korosztály: 8-12 éves

Megvásárolható: Szentendrén, a Skanzen-házban (2000 Szentendre, Malom u. 2.) vagy online a Bookline oldalán.

 

Olvasd el, mit írtak az üveghegy.com-on a könyvről!

OLVASS BELE  A KÖNYVBE!

Töltsd le a mesekönyvhöz kapcsolódó színezőket!

Mákszem és Gubó eltűn(őd)ik mesekönyv gyerekkönyv Molnár Krisztina Rita


Kapcsolódó cikkek
A Skanzen

FaluFotó

Már elérhető a Magyar Nemzeti Levéltárral közösen lérehozott FaluFotó Adatbázis.
Látogatás

A test határai

2020-ban Határtalan Skanzen címmel tematikus évet rendeztünk, amely sok szempontból járta körbe a határ kérdését. Idén tovább bővítettük a témakört, és új időszaki...
Látogatás

Skanzen Kártya

Váltson Skanzen kártyát, hogy egész évben ingyen látogathassa a Skanzent, és élvezze a Skanzen Kártyához kapcsolódó további előnyöket!