Múzeumpedagógiai Nívódíj a Bőröndmúzeumnak

A Múzeumpedagógiai Nívódíj a legrangosabb szakmai díjnak számít a hazai múzeumpedagógiai szakmában.
Szerző: Skanzen 2018. október 08.

skanzen_nivodij_borondmuzeum_2018.jpg

 

A Múzeumpedagógiai Nívódíj 2003-as alapítása óta a legrangosabb szakmai díjnak számít a hazai múzeumpedagógiai szakmában. Azokat az intézményeket illeti az elismerés, amelyek a díjátadást megelőző évben létrehozott múzeumpedagógiai programjaikkal, kezdeményezéseikkel kimagasló teljesítményt értek el a múzeumi ismeretátadás terén. Az elismerés átadására minden évben az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón kerül sor, amely egyúttal a Múzeumok Őszi Fesztiválja kulturális programsorozat nyitórendezvénye is.

 

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi és Oktatási Módszertani Központ (MOKK) valamint a Damjanich János Múzeum által szervezett ünnepi eseményen Múzeumpedagógiai Nívódíjas program lett a Skanzen Bőröndmúzeum című programja ismely a magyar néprajzzal, népi életmóddal kapcsolatos múzeumi és társadalmi ismereteket juttatja el olyan iskolai közösségekhez, amelyeknek nincs vagy korlátozott a lehetősége részt venni a Skanzen múzeumpedagógiai foglalkozásain. A zsűri indoklása szerint egy pedagógiailag jól átgondolt programról van szó, mely kifejezetten adaptálható és ingyenes lévén, az esélyteremtés kiváló példája.

 

Bővebben a Bőröndmúzeumról >>

 

 

 

ZAOL - A csonkahegyháti iskolások kenyeret dagasztottak (2017.03.08.)
Kárpátalja ma - "Bőröndmúzeum" - A szentendrei Skanzen múzeumpedagógusai Kárpátalján (2018.11.23)

 

 

múzeumpedagógia foglalkozás múzeumpedagógiai foglalkozás nívódj múzeumpedagógiai nívódíj


Kapcsolódó cikkek
Tanulás

Bőröndmúzeum

Évről évre útra kelünk, hogy olyan gyerekeknek nyújtsunk élményszerű múzeumi oktatást, akiknek korlátozott lehetősége van részt venni foglalkozásainkon.
A Skanzen

FaluFotó

Már elérhető a Magyar Nemzeti Levéltárral közösen lérehozott FaluFotó Adatbázis.