Skanzen Recepttár

Szeretne ötletet meríteni a hétköznapok és az ünnepnapok ételeihez? Használja a Skanzen Recepttárát, amiben magyar tájak hagyományos ízeit és parasztasszonyok egykori házi praktikáit találja.
‘23 / 09 / 07

Úton-útfélen akad, valami ételnek hasznosítható alapanyag. De mégis, mi mire jó, mit lehet belőle készíteni, és hogyan?
A hagyományos, népi tapasztalatokra alapozva segítünk bővítheti ezzel kapcsolatos ismereteit. A Skanzen-tudás nem csak építészetben, lakáskultúrában nyújt hasznos tanácsokat, hanem a háztartásban is.

Jól bevált receptek kerülnek újra elő, amik természetes és olcsó alapanyagokat felhasználva kínálnak napról-napra a tányérba, esetleg pohárba valót a család számára.

Recepttárunk sorra veszi a magyar konyha gyümölcseit, zöldségeit, fűszernövényeit, melyekhez rövid ismertető és egy-egy felhasználási javaslat is társul. Receptjeink nyomtatóbarát formában letölthetőek. Csak tessék szemezgetni!

Alma - almásmártás, almagombóc
Árpakása leves (Háborús Konyha)
Aszalás - bagolytüdő-leves (aszaltalma-leves), aszaltszilva-leves
Aszalványleves
Bálmos (Háborús Konyha)
Cékla
Citromfű - stresszoldó tea, citromfűszörp
Citromos kolbász
Cseresznye - cseresznyelekvár, bodzavirágos cseresznyelekvár
Cseresznyelekvár
Csörögefánk
Fánk - rózsafánk
Folyékony szappan
Gyömbéres sütemény Purimra
Kajszibarack - kaszibarackbefőtt, kajszibaracklekvár
Káposztás prósza
Kokonya
Körömvirág - kenőcs, krém
Krumpli laska leves
Krumplis mácsik
Kukoricaliszt-leves galuskával (Háborús Konyha) Kukoricamálé
Laska leves
Lecskés bab leves
Lekvár - bazsalikomos körtelekvár, fahéjas almalekvár Levesbetétek - tyúkfültészta, lúdgégetészta (csigatészta)
Linzer
Maceszgombóc leves
Margit néni bodzaszörpje
Margit néni citromfű/menta szörpje
Margit néni hárs szörpje
Margit néni levendula szörpje
Mákos guba
Meggyszörp
Menta - mentás almadzsem, mentaszörp
Mentás cukorka
Nagy csalán - főzelék
Palacsinta
Paprikás "kácsi"
Paprikás krumpli
Paradicsom - paradicsomfőzés, paradicsommártás Paradicsomleves
Paradicsomos krumplileves
Pászka Perec - perec, öntött perec
Pongyola pitypang (gyermekláncfű) - hamis méz Pozsonyi kifli
Prósza - aludttejes búzaprósza (vasi-zalai és somogyi) Puliszka Rebarbara - almás rebarbaradzsem, rebarbaraszörp
Sárgarépa - sárgarépa főzelék, sárgarépás rétes
Sólet
Szilva - szilvadzsem, dincölt-szilva
Szilvalekváros papucs
Szirup
Tárkonyos bárányleves
Tócsni
Töpörtyűs pogácsa
Vadgesztenyés folyékony szappan
Zöldségleves hagymás rátessel
Zsidó tojás

2000 Szentendre, Sztaravodai út 75.

latogato@skanzen.hu

Ünnepi nyitva tartás: március 15-17. 9:00-17:00

06 26/502-537

Fenntartó
Intézményeink
Projektjeink
Támogatóink
Ez az oldal Teljesítmény sütiket használ a jobb böngészési élmény biztosítása érdekében. A webhely használatának folytatásával elfogadja ezeket a sütiket.