A Szennai Skanzen Zselici oskola projektje

Szennai tagintézményünkben a hagyományos tudásra és a környezettudatos nevelésre épülő oktatási projekt zajlott le.
Szerző: Skanzen 2020. június 23.

esza.jpg

 SZABADTÉRI NÉPRAJZI MÚZEUM

 

„ZSELICI OSKOLA” - KULTURÁLIS
INTÉZMÉNYEK A KÖZNEVELÉS
EREDMÉNYESSÉGÉÉRT

 

VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁS ÖSSZEGE:
19,83 MILLIÓ FORINT

 

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: EFOP 3.3.2-16-2016-00255

Projektidőszak: 2018.03.01. – 2019.08.31.

 

 

A hagyományos tudás modern hasznosítására és a környezettudatos nevelésre épülő oktatási projekt valósult meg a Szabadtéri Néprajzi Múzeum tagintézményében, a Szennai Skanzenben.

 

A "Zselici oskola" projekt fontos célja volt a fentieken túl, hogy előmozdítsa a vidék fenntartható fejlődését és erősítse a helyi közösségeket. Ezért témanapot, szakköröket, tábort szerveztek, foglalkozássorozatot dolgoztak ki a múzeum munkatársai.

 

Számos oktatási intézményt vontak be a programba, melynek középpontjában olyan témák szerepeltek, mint a természeti környezet és a népi kultúra egymásrahatása.

 

Bővebben a projektről >>

Skanzen zselici oskola szennai skanzen oktatási projekt


Kapcsolódó cikkek
A Skanzen

Szennai Skanzen

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum tagintézménye, a Szennai Skanzen szeretettel várja látogatóit Somogy megyében, ahol a Zselic népi építészetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
Látogatás

Legyél a Skanzen Vonat önkéntese

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum önkéntes programja EGYEDÜLÁLLÓ, INGYENES képzési lehetőséget kínál a vasút és a régmúlt kedvelőinek. A jelentkezők a tanfolyam sikeres elvégzése...
Látogatás

Felhők között

Az Ünnepi Könyvhétre érkezett meg a Skanzen legújabb kiadványa, Weinstock Ernő első világháborós fotóalbumát bemutató Felhők között című könyv.