EFOP 4.1.9 ”MENTÉS MÁSKÉNT” - PAJTAPROJEKT

Szennai tagintézményünkben olyan tanuló- és látogatóbarát múzeumi fejlesztések valósultak meg a műemléki épületekben és szabadtéren, amelyek biztosítják, hogy a látogatók akadálymentesen, egyénileg vagy szervezett interpretációs formában szerezzenek ismereteket a Belső-Somogy kulturális örökségéről és természetes életmódjáról.
Szerző: 2020. június 29.

erfa.jpg

SZABADTÉRI NÉPRAJZI MÚZEUM

 

”MENTÉS MÁSKÉNT” - PAJTAPROJEKT A SZENNAI SKANZEN TANULÁST SEGÍTÖ INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE

 

A TÁMOGATÁS ÖSSZEGE:
60 MILLIÓ FORINT

 

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: EFOP-4.1.9-16-2017-00043

 

A „Mentés másként” – Pajtaprojekt című projekt célja, hogy olyan tanuló- és látogatóbarát múzeumi fejlesztések valósuljanak meg a műemléki épületekben és szabadtéren, amelyek biztosítják, hogy a látogatók akadálymentesen, egyénileg vagy szervezett interpretációs formában szerezzenek ismereteket a Belső-Somogy kulturális örökségéről és természetes életmódjáról, ismereteik bővülésével szemléletük is formálódjon és kompetenciáik is fejlődjenek.

A projekt keretében nyeregtetős fedésű, szabadtéri foglalkozásokra alkalmas kemenceszín és szabadtéri akadálymentes mosdóépítmény épül. A Csökölyi porta pajtája múzeumpedagógiai foglalkoztató térré alakul, ahol a szennai gyűjtemény, a demonstrációs eszközök, továbbá a tapintható eszközök látványtárát alakítjuk ki. A pajta emeletén érzékenyítő és pihenőtérrel ellátott foglalkoztatót alakítunk ki. A szabadtéri foglalkoztatóban, a látványtárban, valamint a Somogyszobi portán meglévő foglalkoztató helyiségeinkben tervezett múzeumpedagógiai és múzeumandragógiai foglalkozásaink, programjaink kiegészítő eszközeinek tárát is bővítjük IKT eszközökkel, valamint oktató- és tárolóbútorokkal, továbbá tapintható, használható, kézbe fogható demonstrációs eszközökkel és műtárgymásolatokkal. A fejlesztés keretében megvalósítjuk a projektarányos fizikai és infokommunikációs akadálymentesítést.

Bővebben a projektről >>Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Skanzen Kártya

Váltson Skanzen kártyát, hogy egész évben ingyen látogathassa a Skanzent, és élvezze a Skanzen Kártyához kapcsolódó további előnyöket!
Látogatás

A test határai

2020-ban Határtalan Skanzen címmel tematikus évet rendeztünk, amely sok szempontból járta körbe a határ kérdését. Idén tovább bővítettük a témakört, és új időszaki...