Közlekedés a Skanzenben

A Skanzen 60 hektáros területén nem csak gyalog közlekedhet. A Skanzen Vonat menetrend szerint indul a bejárati épülettől és szeli át a múzeumot, de bérelhet kerékpárt is, amelyekkel szabadon barangolhat a múzeumban.
Szerző: Skanzen 2018. március 17.

A Skanzen területén több közlekedési eszközt is lehetősége van kipróbálni, a hagyományos lovas kocsitól a motorizált Skanzen Vonatig.

 

Skanzen Vonat

A Skanzen Vonattal lehetősége nyílik a több, mint 60 hektár területen fekvő Múzeumot kényelmesen, korhű körülmények között bejárni. Európa leghosszabb múzeumvasúti pályáján közlekedő, közel 100 éves Ganz-Jendrassik gyártmányú motorkocsival való közlekedés a hangulatos nosztalgiautazást keresőknek is felejthetetlen élményt biztosít.

 

A pénztárban vagy elővételben online megváltott menetjeggyel az adott napon korlátlanul utazhat, így a Skanzenvasút a tájegységek közötti közlekedésre is kiválóan alkalmas, nagy segítséget jelent gyermekes családok, idősek, mozgásukban korlátozott személyek közlekedésében is.

 

Az utazási feltételekről, menetrendről, jegyárakról, valamint a csoportos utazásról az alábbi linkre kattintva tájékozódhatnak. 

 

Részletes információk az utazásról

 

 

Skanzen Bringa
4 gyermek és 16 felnőtt bickli - köztük 4 gyermeküléssel ellátva - bérelhető a Skanzen Bejárati épületében. A Skanzen Bringák hagyományos kontrafékes kerékpárok.  A bicikliket a múzeum nyitvatartási napjain, 10:00 és 16:00 között lehet igénybe venni. A bérleti díj a teljes napra 800 Ft / bicikli. Kizárólag a helyszínen, a pénztárnál fizethető. A fizetést igazoló blokk felmutatásával az Információs pultnál lehet bérelni az eszközt.

 

 

Skanzen Szekér
Óvodás és kisiskolás gyerekek számára kisszekér bérelhető a Bejárati épület információs pultjánál. A szekér ülésekkel ellátott, így akár négy gyermek is beleülhet. Maximum terhelhetősége 40 kg. Skanzen Rollereket a múzeum nyitvatartási napjain, 10:00 és 16:00 között lehet igénybe venni. A Skanzen Szekér bérleti díja egész napra 1 000 Ft / szekér. Kizárólag a helyszínen, a pénztárnál fizethető. A fizetést igazoló blokk felmutatásával az Információs pultnál lehet bérelni az eszközt.

 

skanzen_szeker.jpg 

 

 

Kedves Látogatóink! 

A bérelhető közlekedési eszközök száma korlátozott, ezért előfordulhat, hogy nagyobb látogatószám esetén nem tudja minden vendégünk igénybe venni ezt a szolgáltatást. Megértésüket köszönjük! 

Skanzen Vonat Skanzen Bringa lovaskocsi roller közlekedési eszközök a Skanzenben bérelhető bicikli


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

A test határai

2020-ban Határtalan Skanzen címmel tematikus évet rendeztünk, amely sok szempontból járta körbe a határ kérdését. Idén tovább bővítettük a témakört, és új időszaki...
Látogatás

Legyél a Skanzen Vonat önkéntese

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum önkéntes programja EGYEDÜLÁLLÓ, INGYENES képzési lehetőséget kínál a vasút és a régmúlt kedvelőinek. A jelentkezők a tanfolyam sikeres elvégzése...
Látogatás

Felhők között

Az Ünnepi Könyvhétre érkezett meg a Skanzen legújabb kiadványa, Weinstock Ernő első világháborós fotóalbumát bemutató Felhők között című könyv.