Közlekedés a Skanzenben

A Skanzen 60 hektáros területén nem csak gyalog közlekedhet. A Skanzen Vonat óránként indul a bejárati épülettől és szeli át a múzeumot, de bérelhet kerékpárt és rollert is, amelyekkel szabadon barangolhat a múzeumban.
Szerző: Skanzen 2018. március 17.

A Skanzen területén több közlekedési eszközt is lehetősége van kipróbálni, a hagyományos lovas kocsitól a motorizált Skanzen Vonatig.

 

Skanzen Vonat
Korhű öltözetben dolgozó masiniszta és kalauz irányításával járja be a múzeumot a Skanzen Vonat a bejárati épülettől a Néprajzi Látványtárig és vissza. Európa leghosszabb, normál nyomtávú múzeumi sínpályáján végighaladó vonat öt megállójából valamennyi tájegység könnyen megközelíthető. Napijegyét a helyszíni pénztáraknál és előzetesen, az online jegyvásárlás során is megveheti. Menetrend, jegyár és további információk a vonatról ITT. 

 

 

Skanzen Bringa
4 gyermek és 16 felnőtt bickli - köztük 4 gyermeküléssel ellátva - bérelhető a Skanzen Bejárati épületében. A Skanzen Bringák hagyományos kontrafékes kerékpárok.  A bicikliket a múzeum nyitvatartási napjain, 10:00 és 16:00 között lehet igénybe venni. A bérleti díj a teljes napra 600 Ft / bicikli. Kizárólag a helyszínen, a pénztárnál fizethető. A fizetést igazoló blokk felmutatásával az Információs pultnál lehet bérelni az eszközt.

 

 

Skanzen Szekér
Óvodás és kisiskolás gyerekek számára kisszekér bérelhető a Bejárati épület információs pultjánál. A szekér ülésekkel ellátott, így akár négy gyermek is beleülhet. Maximum terhelhetősége 40 kg. Skanzen Rollereket a múzeum nyitvatartási napjain, 10:00 és 16:00 között lehet igénybe venni. A Skanzen Szekér bérleti díja egész napra 900 Ft / szekér. Kizárólag a helyszínen, a pénztárnál fizethető. A fizetést igazoló blokk felmutatásával az Információs pultnál lehet bérelni az eszközt.

 

skanzen_szeker.jpg 

 

Skanzen Roller - Átmenetileg nem kölcsönözhetők.
14 év alattiak számára Skanzen Roller bérelhető az információ pultnál, melynek napi bérleti díja 600 Ft. A Skanzen Rollereket a múzeum nyitvatartási napjain, 10:00 és 16:00 között lehet igénybe venni. Skanzen Roller bérleti díja egész napra 600 Ft/roller. Kizárólag a helyszínen, a pénztárnál fizethető. A fizetést igazoló blokk felmutatásával az Információs pultnál lehet bérelni az eszközt.

 

Kedves Látogatóink! 

A bérelhető közlekedési eszközök száma korlátozott, ezért előfordulhat, hogy nagyobb látogatószám esetén nem tudja minden vendégünk igénybe venni ezt a szolgáltatást. Megértésüket köszönjük! 

Skanzen Vonat Skanzen Bringa lovaskocsi roller közlekedési eszközök a Skanzenben bérelhető bicikli


Kapcsolódó cikkek
Tanulás

Heted7 Tábor 2021

Várjuk a 6-12 éves gyerekeket nyári napközis táborainkba, ahol a Skanzen egyedi lehetőségeit kihasználva tartalmas és szórakoztató időtöltést kínálunk.