Legyél a Skanzen Vonat önkéntese

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum önkéntes programja EGYEDÜLÁLLÓ, INGYENES képzési lehetőséget kínál a vasút és a régmúlt kedvelőinek. A jelentkezők a tanfolyam sikeres elvégzése után akár mozdonyvezetők is lehetnek a Skanzenben.
Szerző: 2021. szeptember 27.

A Skanzen Vasút jelentősen átalakult és új rendszerben kezdte meg működését 2021-ben. Számos – működésbeli, infrastrukturális, vasúti jármű – fejlesztés vette kezdetét, aminek része az önkéntes program megalkotása és elindítása is.

vonat2.jpg

 

Ennek keretében indul útjára a Skanzen Vasút első ingyenes, a közlekedési hatóság által jóváhagyott képzése, amelynek sikeres elvégzése után a jelentkezők

–        forgalmi szolgálattevő;

–        váltókezelő;

–        vonatkísérő dolgozó;

–        sorompókezelő;

–        jelzőőr;

–        jegyvizsgáló;

–        tolatásvezető;

–        mozdonyvezető;

–        utaskísérő, utastájékoztató;

–        karbantartó (általános, vasúti pálya, jármű stb.);

–        vasútüzem működését elősegítő tevékenyég (adminisztrátor, előkészítő)

vasúti feladatköröket láthatnak el önkéntes munkában.

A jelentkezéshez nem szükséges vasúti szakismeret vagy képesítés, hiszen a szakmai ismeretek megszerzését, valamint az ezzel kapcsolatban felmerülő költségeket, az útiköltséget, és szükség esetén a szállást is, a Skanzen megtéríti.


KIKET VÁRUNK?

A kor nem akadály – nyugdíjasokat is szívesen várunk –, de az elköteleződés kiemelten fontos. Az önkéntes program azoknak ajánlott, akik szeretik a vasutat és szabadidejükben szívesen vennének részt vasútüzemünk mindennapjaiban. Az olykor fizikai munkát igénylő feladatkörök miatt elsősorban 18. életévet betöltött férfiak jelentkezését várjuk.

JELENTKEZÉS
Képzéseinkre a jelentkezés folyamatos. Ha felkeltettük érdeklődését, a képzéssel kapcsolatos további információkért, kérjük, írjon a vasut@skanzen.hu címre.

vonat képzés vasút mozdonyvezető


Kapcsolódó cikkek
Tanulás

ÚJ! Faműves tábor 2022

Faműves nyári tábor - először a Skanzen történetében! Várjuk a fát és az alkotást kedvelő felnőtteket és nagyobbacska gyerekeket! Ismerkedjünk meg a fával közösen, és...
A Skanzen

FaluFotó

Már elérhető a Magyar Nemzeti Levéltárral közösen lérehozott FaluFotó Adatbázis.