Ingyenes tárlatvezetések

Hétvégente ingyenes tárlatvezetéseken vehetnek részt látogatóink. Részletekért kattintson!
Szerző: Skanzen 2020. március 10.

Ingyenes tárlatvezetések

hétvégente a Skanzenben

 

Múzeumunk ingyenes tárlatvezetéseket kínál hétvégente egyéni látogatók számára. Idén az Alföldi mezőváros tájegységet, a Kisalföld tájegységet és az Észak-magyarországi falu tájegységet mutatjuk be az érdeklődőknek.

 

 

Alföldi mezőváros

 

skanzen_szelmalom_tavasz.jpg

 

Az Alföldet jellegzetesen magyar tájként tartják számon. A magyar nyelv világszerte legismertebb szavai is – puszta, csárda, betyár, gulyás, paprika – mind e vidékkel kapcsolódnak össze. A múzeumban itt foglal helyet a tanya és a szélmalom.

 

 

Kisalföld

 

Skanzenimázs.jpg

 

A Duna és mellékfolyói által szabdalt síkság (pl. Szigetköz, Csallóköz) és a környező dombvidék jó közlekedési és közeli értékesítési lehetőségei (Bécs, Pozsony) miatt a Kárpát-medence észak-nyugati kereskedelmi kapujává vált, ahol változások is gyakrabban érték a népi kultúrát. 

 

 

Észak-magyarországi falu

 

skanzen_seta.jpg

 

Az Észak-magyarországi falu az Ipoly és a Bodrog közötti terület hagyományos népi építkezését, életmódját mutatja be. 12 lakóház és 26 melléképület magasodik itt, közel 5000 eredeti műtárggyal.  

 

 

FONTOS!

- A tárlatvezetések csak egyéni érdeklődőknek szólnak. Ha csoporttal érkezne és tárlatvezetést szeretne, kérjük, az alábbi elérhetőségeken érdeklődjön.

- Egy alkalom egy tájegységen belüli vezetést tartalmaz. 

- Belépés a múzeumba a megszokott múzeumi belépővel.

- Találkozás mindig az adott tájegység bejáratánál

 


Tervezett időpontok 2021-ben

Figyelem! Az időpontok változhatnak, ezért kérjük, látogatás előtt mindenképpen érdeklődjön az információs szolgálatnál!

 

Július 30., 14.00 óra

Észak-magyarországi falu

 

Augusztus 1., 14.00 óra

Észak-magyarországi falu

 

Bővebb információ:

Keddtől vasárnapig, 9 és 17 óra között a 06/26-502-537-es információs vonalon, vagy

a helyszínen az információs pultnál .

tárlatvezetés ingyenes ingyenes tárlatvezetés skanzen


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Dél-Dunántúl tájegység

A Skanzen Dél-Dunántúl tájegysége 9 portán és egy szőlőhegyi tanyán keresztül mutatja be a régió építkezését, lakáskultúráját és életmódját.
Látogatás

Legyél a Skanzen Vonat önkéntese

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum önkéntes programja EGYEDÜLÁLLÓ, INGYENES képzési lehetőséget kínál a vasút és a régmúlt kedvelőinek. A jelentkezők a tanfolyam sikeres elvégzése...