Gasztro és boros programok
Éttermünkben a vidék ízeit „tálaljuk fel”, szem előtt tartva a magyarországi tájegységekre jellemző regionális különlegességeket és a szezonalitást.
Különleges pincéinkben időutazásra invitáljuk a borkedvelőket, amely során megkóstolhatják hazánk jellegzetes borvidékeinek nedűit. Sok játékkal, szórakoztató programmal készülünk.
Jöjjenek és kóstoljanak bele programjainkba! TÖLTsenek feledhetetlen élménynapot nálunk!
Választható programjaink
- Barangolás a magyar borvidékek világában
- Hagyományos népi ételek készítése
- Szüreti pincetúra
- Káposztatöltés a Skanzenben
- Legyél te a ludas!
- Gesztenye és forralt bor
- Kolbászolás a Skanzenben
Barangolás a magyar borvidékek világában
Közel egy órás sétánk során megismerkedhetünk a Felföldi Mezőváros tájegységünk házaiban lakott családok történeteivel, megtudjuk, mi a filoxéravész és ki nevezte el a bor és szódavíz népszerű keverékét fröccsnek.
Különleges helyszínen, egy Tokaj-helgyaljai (tállyai) pince másolatában sommelier vezette három-, illetve öttételes borkóstoló során neves magyar borvidékek terméseit ismerhetik meg.
Program:
-
bor és szüret tematikájú barangolás a Felföldi Mezővárosban
-
borkóstolás sommelier vezetésével
-
pogácsa és sajttál kóstolók
Időtartam: kb. 90-120 perc
Hagyományos népi ételek készítése
Gasztronómiai hagyományőrzés a Skanzenben
Autentikus környezetben készítünk népi ételeket, hagyományos receptek alapján. A csapat nemcsak megtanulhatja, hogyan készítsen el adalékanyag-mentes, hagyományos finomságokat, akár otthon is, de a résztvevők még egy jót ehetnek is a program végén. Nincs is finomabb a közösen elkészített, majd a jó társaságban elfogyasztott ételnél!
Választható programjaink:
- cipódagasztás, kemencében sütés
- házi nyújtott rétes készítése, kemencében sütés
- házi tészta készítése
- savanyúság befőzés
- befőtt kóstolás
Program kiegészíthető ital készítéssel is:
- fröccs-kóstoló
- fröccs ismeret
- fröccs-kvíz
Időtartam: 2-3 óra
Szüreti pincetúra
Időutazásra visszük a borkedvelőket!
Múlt századi pincéinkben a borkészítés hagyományos technikáin túl, a kevéssé ismert eszközökkel ismerkedhetnek meg a résztvevők, mint a kármentő, félmetszés, kád, finak, léhó. A jó hangulatot zamatos borok kóstolásával, a régi korok szokásait pedig vincellér játékokkal idézzük fel.
Ízelítő a programból:
- 3 féle bor kóstolása, 3 különleges pincében
- régi korok szüreti eszközeinek bemutatása
- tárlatvezetés
- szüreti csapatépítő vincellér játékok
- ebéd / vacsora
Korlátlan borfogyasztással, akár több napos programot is kínálunk, szállást pedig a Skanzen Hotelben biztosítunk.
Időtartam: létszámtól és programtól függően egyénileg kerül kialakításra
Káposztatöltés a Skanzenben
Ahány ház, annyi káposzta!
A legtöbb magyar háztartásban a töltött káposzta a hagyományos ünnepi fogások közé tartozik. Ismerje meg a különböző vidékek receptjeit és egyedi fortélyait. Hagyományos recept alapján együtt elkészítjük a “mi” töltött káposztánkat.
Program tartalma:
- ízesítés
- töltés
- ebéd
Időtartam: kb. 1,5 óra, ebéddel együtt
Legyél te a ludas!
Márton nap alkalmából régi hagyományokat elevenítünk fel
"Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik." - Ezt mi nem hagyhatjuk, ezért ropogós libafalatokkal és forralt borral készülünk.
Márton-napi házi készítésű finomságok:
- forralt bor és forró tea
- borkóstoló 3 borral
- libazsíros „deszka” lilahagymával
- ropogós libacomb hagymás almás lilakáposztával
- rétes
Libanapi választható programok:
- fahéjas sült alma kóstoló
- mártott gyertya készítés
- csutka baba készítés, zoknibaba készítés
- újbor kóstoló
Időtartam: 2-5 óra
Gesztenye és forralt bor
Adventi készülődés a Skanzenben
"Borban az igazság, gesztenyében a gazdagság." - A sült gesztenye és a forralt bor illatával sétára csábítjuk önöket a Skanzenbe.
Téli kóstoló opciók:
- fahéjas sült alma kóstoló
- rétessütés
- sült gesztenye
Téli kézműves foglalkozások:
- adventi koszorú készítés
- mézeskalács díszítés
- szaloncukor készítés
- mártott gyertya készítés
- csutkababa készítés
Időtartam: 2-5 óra
Kolbászolás a Skanzenben
TÖLTsön nálunk egy vidám csapatépítő napot!
Sajátítsa el a kolbásztöltés tudományát! A Skanzen különleges téli ajánlata disznóvágáshoz kötődő kolbásztöltő és kóstoló csapatépítő program. Disznót ugyan nem vágunk, de kolbászt töltünk és pálinkát is kóstolunk. A programot disznótoros ebéddel zárjuk.
Míg sül a kolbász, vendégeink tájegységi sétára mennek a Skanzen 9 tájegységének egyikébe. Múzeológus kollegáink bemutatják az adott helyszín építészeti ismertetőjegyeit, az ott élők mindennapjait, kiemelve egy-egy család életútját.
Program tartalma:
- ízesítés
- töltés
- pálinkakóstolás 3-féle pálinkűval
- tájegységi séta
- ebéd
Időtartam: 2-3 óra
A programok után nem muszáj egészen hazáig menni, csak az út túloldaláig - a Skanzen Hotel kellemes szállást biztosít a megfáradt csapattagoknak!
Egyedi programok összeállítása, árajánlatkérés
rendezvényszervező
+36 30 362 9839
rendezvényszervező
+36 30 379 7304