Ez az oldal Teljesítmény sütiket használ a jobb böngészési élmény biztosítása érdekében. A webhely használatának folytatásával elfogadja ezeket a sütiket.

Angol nyelven rendelhető programok

Megrendelhető csoportos programjaink közül egyre több érhető el angol nyelven is.

Egyre több olyan külföldi csoport látogatja meg a Skanzent, akik a klasszikus tárlatvezetésen túl, kicsit interakítvabban is szeretnék megismerni a múzeumot, némi ízelítőt kapni a nészokásokból, a hagyományokból. Ezt az igényt igyekszünk kielégíteni angol nyelven is megrendelhető programjainkkal.


Az angolul is elérhető programok köre folyamatosan bővül, érdemes időről-időre visszalátogatni ide, hogy aktuális információt kaphassanak!

Angolul is elérhető programjaink

  1. Tárlatvezetés
  2. Gulyásleves-főző show
  3. Hungarikum túra 
  4. Ízek, házak, szokások Észak-Magyarországon
  5. Bort, búzát, békességet! 

Tárlatvezetés

kép leírása

Egy-egy tájegység bemutatása muzeológus, vagy helyi idegenvezető vezetésével


A tárlatvezetés alatt 1 tájegységet mutatunk be a 9 tájegységből. Ez idő alatt a vendég általános ismeretet kap a Skanzenről, valamint bővebb információt az adott tájegység építészetéről, az ott lakó emberek életmódjáról, vallási és egyéb szokásairól, gazdálkodásáról. Emellett csoportra szabott tematikus túra is összeállítható kóstolással, beöltözéssel, régi praktikák kipróbálásával.


Időtartam: 1,5 óra

Létszám: 25 fő

Gulyésleves-főző show a Skanzen Étteremben

kép leírása

Külföldi csoportok kedvenc programja ez az angol nyelvű szórakoztató program.


A Skanzen Étterem szakácsmesterének irányításával a vendégek nem csak megismerik és kipróbálják a gulyásleves főzés fogásait, hanem meg is tapasztalják, milyen is az az igazi, felejthetetlen íz, amely világszerte ismertté tette a "goulash" nevet.

Miután a vendégek magunkra öltötték a Jászárokszállási Fogadó kötényét, és kézbe vették a szükséges eszközöket - a vágódeszkát, a kést és a nyersanyagokat -, kezdődhet a főzőbemutató és minikurzus!

A program egy ebéddel zárul, majd a Skanzen Étterem a résztvevőket írásban "okleveles gulyásleves főző mester"-ré nyilvánítja, az oklevél hátoldalán a gulyásleves receptjével (angol nyelven).

A program bővíthető zenei kísérettel is, melyet egy háromtagú cigányzenekar biztosít.


Időtartam: főzőbemutató - kb.: 20 perc; ebéd - kb.: 50 perc

Létszám: 20 főtől

Hungarikum túra

kép leírása

Hagyományéltető szórakoztató kulturális kalandozás a Skanzenben


Mik is a hungarikumok? Néha mi magyarok sem biztos, hogy fel tudjuk őket sorolni, a külföldi látogatók pedig kifejezetten élvezik a játékos ismerkedést a magyar hungarikumokkal. A csoport a Skanzen Alföldi tájegységében, több állomást érintve fedezi fel a hungarikumokat. A paprikától kezdve, az akácmézen át, egészen a tanyavilágig sok érdekes élményben lehet részük. A játékos túra során mind az 5 érzékszervüket használni fogják: kóstolnak édeset, sósat, hallgatnak halkat és hangosat, és még a kézügyességükre is szükségük lesz. A program a Szatócsboltban zárul, ahol akár a hungarikumokhoz kapcsolódó szuveníreket is tudnak vásárolni.


Program tartalma: 


  1. 6 állomás 
  2. kóstolók 
  3. különleges értékeink megismerése 
  4. izgalmas, hagyományos játékok és kvízek 

Időtartam: 2,5-3 óra
Létszám: 25 főtől

Ízek, házak, szokások Észak-Magyarországon

kép leírása

Tárlatvezetés kóstolókkal, aktív helyszínekkel


Ez a program sokkal többet ad a külföldi látogatóknak, mintha csak körülnéznének a múzeumban. A tárlatvezetés során a csoport bekukkant egy igazi falusi lagziba, a Boszorkánykonyhában megkóstolják a múzeumban gyűjtött növényekből készült gyógyteákat, megkóstolják és elkérik az erdőhorváti öntött perec receptjét, ezután pedig harapnak egy jót a helyben köpült vajjal megkent kenyérből. A program végén kis meglepetés ajándékot kapnak a vendégek, melyet magukkal vihetnek.


Időtartam: 1,5 óra

Létszám: 25 főtől

Bort, búzát, békességet!

kép leírása

Barangolás a magyar borvidékeken


Közel egy órás gyalogos sétánk és a tárlatvezetés során megismerkedhetünk a Felföldi Mezőváros tájegységünk házaiban lakott családok történeteivel, megtudjuk mi a filoxéravész és ki nevezte el a bor és szódavíz népszerű keverékét fröccsnek.


A program végén az autentikus hangulatú Tokaj-hegyaljai pincében sommelier által tartott jó hangulatú borkóstolón vesz részt a csoport.


Időtartam: 2 óra

Létszám: 25 főtől

Kapcsolat, ajánlatkérés

Kérdés, ajánlatkérés, vagy egyedi kérés esetén keresse munkatársainkat bizalommal az alábbi elérhetőségeken:


Turisztikai szerződéskötés, árajánlatkérés:


Vajk Magdolna
értékesítés
+36 30 165 4955


Egyedi programok összeállítása turistacsoportoknak:


Verebes Edina
rendezvényszervező
+36 30 362 9839
 
Thüringer Éva
rendezvényszervező
+36 30 379 7304