Kemencehasználat workshop

Kemencehasználat workshopunk keretében megismerkedünk a kemencetípusokkal, a kemencéhez használt hagyományos tüzelőanyagokkal és eszközökkel, praktikus tanácsokat kapunk, és közösen sütünk is az egyik kemencében.
‘24 / 02 / 12

Kemencehasználat workshop 2024

A kemencében sütés-főzés ma is nosztalgikus érzéseket vált ki belőlünk. Az abban készült kenyérnek és ételnek más az illata, az ízvilága, mint az elektromos sütőkben készült ételeknek. Múzeumunkban számos típusú kemence található.

A workshop résztvevői megismerkednek a különböző tűzhelyekkel, használatukkal kapcsolatban praktikus tanácsokat kapnak – sőt mindezt átültetjük a gyakorlatba is és közösen sütünk az egyik kemencében.

Vegyen részt workshopunkon, hogy kérdéseire választ kapjon! A program gyakorlati részén fel is fűtjük a kemencét, hogy közösen süssünk benne.

Időpont, tudnivalók

A workshop időpontja:

2024. szeptember 21., szombat 9:30-15:00

Jelentkezési határidő:

2024. szeptember 16.

Részvételi díj:

Skanzen belépő díja + 15.000 Ft/fő/alkalom programdíj

Éves Skanzen Kártyával rendelkezőknek csak a programdíjat kell kifizetniük.

(A más kedvezménnyel rendelkezők - nyugdíjas, pedagógus, stb. - a belépődíjnál kedvezményüket érvényesíthetik.)

Programvezető:

  • Buzás Miklós, főépítész
  • Tódor Enikő, andragógus, múzeumpedagógus

Tevékenységek a programon:

  • Kemencetípusok megismerése
  • A kemence felfűtése, fűtő anyagok, eszközök megismerése
  • A kemence hőjének gazdaságos használata
  • Kenyér, lepény, kalácssütés 

A programokra előzetes bejelentkezés szükséges az ITT letölthető jelentkezési lapon.

(A bejelentkezés után előlegbekérőt küldünk a részvételi díj átutalásához.)

A programot kellő számú jelentkező esetén tartjuk meg.

kép leírása
kép leírása

Kapcsolat, jelentkezés

Herczeg Andrea
+36 30 870 6934

2000 Szentendre, Sztaravodai út 75.

latogato@skanzen.hu

Március 28. - november 1. 9:00-17:00

06 26/502-537

Fenntartó
Intézményeink
Projektjeink
Támogatóink
Ez az oldal Teljesítmény sütiket használ a jobb böngészési élmény biztosítása érdekében. A webhely használatának folytatásával elfogadja ezeket a sütiket.